Provincie Zuid-Holland

provincie zuid holland
Kappen bomen langs Gouwe


---

KAPPEN BOMEN LANGS GOUWE

Als onderdeel van de aanleg van de Overslag Terminal Alphen en de verlegging van de N 207, moeten de bomen langs de Gouwe en huidige N 207, tussen de spoorbaan Bodegraven - Alphen aan den Rijn en de Rijksweg N11, worden gekapt. Het verwijderen van de bomen start in de week van 2 maart a.s. en zal ongeveer een week duren.

Voor het kappen van de bomen is geen vergunning van de gemeente vereist. Wel is er vanuit het provinciale district Landelijk Gebied ontheffing verleend.

Verkeersgevolgen
Door de ligging van deze bomen vlak naast de N 207, moet er één rijbaan in de richting Boskoop worden afgezet. Om de overlast voor het verkeer zoveel mogelijk te beperken zal deze afzetting alleen buiten de spitstijden plaatsvinden.

Gebiedsontwikkeling Steekterpoort
Aan de zuidkant van Alphen aan den Rijn, tussen de spoorlijn Leiden - Bodegraven, de rijksweg N 11, de provinciale weg N 207 en de Gouwe wordt de komende jaren een gebied ontwikkeld onder de naam Steekterpoort. Het project Steekterpoort bestaat uit drie deelprojecten, waarbij ook drie partijen betrokken zijn:
*de verlegging van de N 207 voor de aanleg van de Overslag Terminall Alphen. Dit project wordt ontwikkeld en gerealiseerd door de provincie Zuid-Holland;
*de aanleg van de Overslag Terminal Alphen wordt gerealiseerd door de Van Uden Group;
*de ontwikkeling en realisatie van een Innovatief Duurzaam Bedrijveenterrein wordt geïnitieerd door de gemeente Alphen aan den Rijn.