Politie Noord- en Oost Gelderland

Doetinchem - 83-jarige fietser gewond bij ongeval


Bij een verkeersongeval op de kruising Varsseveldseweg - Donker Curtiuslaan in Doetinchem is zondagmiddag 22 februari een 83-jarige fietser uit die plaats gewond geraakt. Hij liep een hoofdwond op toen hij in botsing kwam met een personenauto en is voor behandeling overgebracht naar het ziekenhuis.


Het ongeval vond omstreeks 16.15 uur plaats. Een personenauto bestuurd door een 36-jarige man uit Doetichem reed op de Varsseveldseweg. Deze autobestuurder werd op de kruising geen voorrang verleend door de fietser, die vanaf de Donker Curtiuslaan de kruising opreed. Bij de blaastest - botsen is blazen - bleek de autobestuurder onder invloed van alcohol. Hij blies 1,2 prom. De politie maakt een proces-verbaal op.


Silvolde - winkelruiten vernield


In de nacht van zaterdag op zondag 23 februari zijn bij een pand aan de Ulftseweg twee winkelruiten vernield.


Het incident heeft zich vermoedelijk rond 02.30 uur voorgedaan. De benadeelde heeft aangifte gedaan. De politie is een onderzoek gestart en is op zoek naar tips en getuigen. men wordt verzocht te bellen via o0900-8844.


Doetinchem - Gewelddadig gedrag tegen parkeerbeheer


De politie heeft zondagmiddag een 55-jarige Doetinchemer aangehouden nadat hij op de Veemarkt een 48-jarige ambtenaar van parkeerbeheer (Handhaving Openbare Ruimten) van de gemeente Doetinchem had mishandeld en beledigd. De ambtenaar schreef voor zijn fout geparkeerde personenauto een parkeerbon uit.


De Doetinchemer had rond 15.00 uur zijn auto buiten de parkeervakken geparkeerd. Terwijl de bon werd uitgeschreven, kwam hij een horecazaak uitlopen en sloeg de ambtenaar op de hand en griste de bon weg. Ondertussen voegde hij de ambtenaar nog een belediging toe. De gewaarschuwde politie heeft de Doetinchem aangehouden. Tegen hem volgt een proces-verbaal.


's-Heerenberg - 18-jarige ingesloten na mishandeling


Een 18-jarige man uit 's-Heerenberg is in de nacht van zondag op maandag 23 februari door de politie aangehouden nadat hij een 18-jarige plaatsgenoot op de Molenpoortsraat in 's-Heerenberg door schoppen en slaan had mishandeld. Het slachtoffer heeft zich onder doktersbehandeling gesteld. Hij liep letsel op in zijn gezicht.


Beiden kregen het rond 01.00 uur aan de stok in een horecazaak in "s-Heerenberg en troffen elkaar even later op de Molenpoortstraat, waar het slachtoffer werd mishandeld.


Groenlo - 59-jarige gewond bij mishandeling


Een 59-jarige man uit Groenlo is zondagavond 22 februari op de Lepelstraat in Groenlo gewond geraakt, toen hij door een groep mannen zonder aanwijsbare oorzaak werd mishandeld.


Het incident deed zich rond 19.20 uur voor. Bij de komst van de politie was de groep mannen niet meer aanwezig. De politie stelt een nader onderzoek in.


Vorden-Twee 18-jarigen ernstig gewond bij botsing tegen
boom


Een 18-jarige autobestuurder uit Barchem en zijn even oude passagier uit Ruurlo zijn zondagavond 22 februari ernstig gewond geraakt bij een eenzijdig verkeersongeval op de Bekmansdijk in Vorden. De bestuurder werd per traumaheli naar het ziekenhuis in Enschedé vervoerd. De jongen uit Ruurlo is per ambulance naar het ziekenhuis in Zutphen overgebracht.


Het ongeval vond omstreeks 20.30 uur plaats. Door onbekende oorzaak raakte de auto van de weg en botste tegen een boom. De brandweer heeft de slachtoffers uit de auto bevrijd. Van de bestuurder is een bloedproef afgenomen. De uitslag is over enkele dagen bekend.



---- --