Politie Noord- en Oost Gelderland

Teuge - Onderdelen van auto's gestolen


Onbekenden hebben op zondagochtend 22 februari bij een autobedrijf aan de Woudweg verschillende onderdelen van auto's gestolen. Daarbij werden onder andere bumpers, turbocompressors en radiators buitgemaakt.


Omstreeks 7.00 uur werd de diefstal door een buurtbewoner bemerkt. Daarop gingen de dieven er vandoor in een witte bestelbus. Bij nadere inspectie bleken meerdere auto's beschadigd en zijn er verschillende onderdelen uit de auto's gesloopt. De politie onderzoekt de zaak.


Gorssel - Diefstal uit woning


Op vrijdagavond 20 februari is er in een woning aan de Westronde in Gorssel ingebroken. Daarbij is een geldbedrag ontvreemd.


De inbrekers zijn rond 20.30 uur de woning binnengedrongen door een raam te forceren. In eerste instantie werd er door de bewoners niets vermist, maar bij nadere inspectie bleek een geldkistje met inhoud te zijn verdwenen.


Zutphen - Poging tot tasjesroof


Een onbekende jongeman heeft zondagavond 22 februari rond 21.45 uur geprobeerd een 18-jarige vrouw uit Zutphen van haar tas te beroven. Daarbij kwamen zowel de dader als het slachtoffer ten val, waarop de jongeman er vandoor ging.


De vrouw liep op de stoep van de Jan Vermeerstraat in Zutphen toen de man haar op zijn fiets van achteren naderde. Toen hij haar tas vastpakte, trok de vrouw haar tas terug zodat beiden ten val kwamen. De man schold haar uit en ging er vervolgens zonder buit vandoor in de richting van de Paulus Potterstraat.


Wilp/Zutphen - Enkele opstootjes tijdens carnavalsavond


In de nacht van 22 op maandag 23 februari hebben zich verschillende opstootjes voorgedaan in en om horecagelegenheden. De politie heeft geen aanhoudingen verricht. Er is één man overgebracht naar het ziekenhuis nadat hij met zijn fiets ten val was gekomen.


Bij een horecagelegenheid aan de Zwarte Kolkstraat in Wilp raakte rond 1.00 uur een 23-jarge man uit Deventer slaags met een onbekend gebleven man. Later die avond, rond 1.30 uur moest daar een 17-jarig meisje uit Twello onderzocht worden door ambulancepersoneel nadat zij onwel was geworden. Ze kon na onderzoek naar huis. In Wilp moest de ambulance eveneens ter plaatse komen voor een 40-jarige man uit Twello, die rond 19.30 uur op de Tienmorgen met zijn fiets ten val was gekomen. Hij is met een hoofdwond naar het ziekenhuis overgebracht.


In Zutphen liep een carnavalsfeest bij een sportvereniging aan de Fanny Blankers-Koenweg rond middernacht uit op een vechtpartij. Bij de komst van de politie waren de gemoederen al bedaard en waren de vechtersbazen vertrokken. Ook werd er in een horecagelegenheid aan de IJsselkade rond 1.00 uur melding gemaakt van een opstootje, waarbij een 45-jarige Zutphenaar zou zijn geslagen.


Warnseld - Illegale afvalverbranding


Een bewoner van Warnsveld is op zondagmiddag 22 februari bekeurd voor het illegaal verbranden van restafval.


De 45-jarige Warnsvelder was rond 13.15 uur onder andere een oude bank aan het verbranden in de tuin van zijn woning aan de Herdershof. Daarvoor kreeg hij een proces verbaal.



---- --