Politie Noord- en Oost Gelderland

Apeldoorn - Aangehouden voor poging inbraak


De politie heeft in de nacht van zondag op maandag 23 februari een 17-jarig meisje uit de gemeente Gaasterland - Sloten en een 22-jarige jongen uit de gemeente Rotterdam aangehouden voor een poging tot inbraak. Het stel probeerde in te breken in een woning aan de Hoofdstraat in Apeldoorn.


De 22-jarige jongen heeft een raam van de woning geforceerd en werd toen betrapt door een bewoner van de woning. Hierop is hij gevlucht, samen met het meisje, dat vermoedelijk op de uitkijk stond. Op de Nieuwstraat werden zij herkend en aangehouden. Op het bureau bleek de jongen nog bijna 90 dagen hechtenis te moeten uitzitten en hij is daarom ingesloten. De politie maakt proces-verbaal op.


Apeldoorn - Diefstal uit sportcomplex


Zondagnacht 22 februari omstreeks 03.00 uur is er ingebroken in een sportcomplex aan het Ambachtsveld in Apeldoorn. De dieven gingen er vandoor met een onbekend geldbedrag.


Men is binnengekomen door het hek te forceren. De politie heeft de inbraak in onderzoek.


Apeldoorn - Politie zoekt getuigen


De politie is op zoek naar getuigen van de zware mishandeling van een 14-jarige jongen uit Apeldoorn op zondagavond 22 februari. De jongen werd vanaf de kermis in de Americahal gevolgd tot aan de Laan van Erica.


De 14-jarige jongen had in de Americahal een woordenwisseling gehad met een andere jongen. Buiten is deze jongen achter de 14-jarige aangegaan en heeft hem op de Laan van Erica meerdere malen in zijn gezicht geslagen en ook bedreigd met een mes. De verdachte is op de vlucht geslagen doordat getuigen het voor de jongen opnamen. De politie heeft de zaak in onderzoek en wil graag in contact komen met de mensen die getuige zijn geweest van dit incident. Zij kunnen bellen met 0900-8844, of anoniem via 0800 - 7000 ( Meld Misdaad Anoniem).



---- --