Politie Hollands Midden

Regio/Bodegraven/Alphen a.d. Rijn Dinsdag 24 februari te zien in Team West De volgende zaken worden behandeld in het opsporingsprogramma Team West van Omroep West: inbraak benzinestation in Bodegraven en diefstal uit auto in Alphen aan den Rijn. De politie verzoekt kijkers die informatie hebben te bellen via 0900 - 8844.

Inbraak in benzinestation - Bodegraven De politie vraagt kijkers of zij twee inbrekers die op beeld staan herkennen. Zondag 21 december 2008 werd ingebroken bij een BP benzinestation aan de Goudseweg. Even na 03.00 uur werden de ruiten van de voordeur vernield door twee mannen. Binnen proberen ze een tussendeur te forceren. Dit lukte niet, waarna de daders er zonder buit vandoor gingen.

Auto-inbraak - Alphen aan den Rijn Op woensdag 9 juli 2008 werd omstreeks 09.30 uur in een geel-zwarte Smart type Roadster op de parkeerplaats aan de Keizershof ingebroken. De eigenaar was vijf minuten weg geweest toen hij bij terugkeer zag dat het rechtervoorportier was ingeslagen. De rugzak die op de bijrijderstoel lag, was weggenomen. Behalve persoonlijke zaken als portemonnee en identiteitspapieren zat er ook een grote hoeveelheid dure horloges en sieraden in de rugzak. De politie geeft in het programma onder meer een signalement van de man.

Team West is elke woensdag te zien op RTV West om 17.15, 19.30 en 21.30 uur. De uitzending wordt iedere donderdag tot 15.00 uur herhaald.

Lisse Auto's bekrast, getuigen gezocht In de avond van donderdag 19 of de nacht vrijdag 20 februari is er een aantal auto's bekrast in de omgeving van de Voerman/Boogschutter. Bij de politie is in de dagen daarna door dertien eigenaren aangifte gedaan. Aan de auto's werd schade aangericht met een scherp voorwerp. De politie doet onderzoek en verzoekt getuigen zich te melden via 0900 -8844. Getuigen die wel informatie hebben, maar anoniem wensen te blijven kunnen contact opnemen via Meld Misdaad Anoniem (0800 -7000).

Hazerswoude- Rijndijk Hennepkweek veroorzaakt brand Het op kleine schaal hennep kweken heeft zondag 22 februari rond 17.40 uur tot een binnenbrand geleid in een woning aan de Diepenbrockstraat. Oververhitting van kunststof slangen door de warmte van assimilatielampen zorgden voor de beginnende brand. Doordat buurtbewoners alarm sloegen bij het zien van rook, voorkwam de brandweer erger. De bewoners waren op dat moment niet huis. In een slaapkamer de woning werd een kleine kweekruimte gevonden met iets meer dan tien hennepplanten. De 59 jarige bewoner en een 38 jarige man uit Leiden zijn nog dezelfde dag aangehouden en verhoord. Beiden zijn vandaag weer vrijgelaten. De politie maakt proces-verbaal op.

Gouda Aanhouding voor diefstal fiets De politie heeft zondag 22 februari rond 04.25 uur op de Vredebest een 29 jarige man uit Delft aangehouden voor diefstal van een fiets. Camerabeelden van stadstoezicht lieten zien hoe hij op de Kleiweg een voorwiel uit een fiets haalde en die verwisselde voor een voorwiel van een mountainbike. Vervolgens fietste hij er mee weg. Niet voor lang. De gealarmeerde politie hield hem als snel aan. Na zijn verhoor kon hij met een dagvaarding op zak het politiebureau weer verlaten.

Gouda Burgernetactie na vermiste jongen Zaterdag 21 februari even na 16.00 uur heeft de politie wederom de hulp ingeroepen van deelnemers van Burgernet. Er werd gevraagd uit te kijken naar een vermist jongetje van 4 jaar. Kort voor de Burgernetactie werd bij de politie gemeld dat de moeder van de jongen bij een bewoonster aan de Korte Groenendaal had aangebeld met de mededeling dat zij haar zoontje al twintig minuten zocht. De jongen was voor het laatste op de vismarkt op de Korte Groenendaal gezien. Behalve de politie keek ook Stadstoezicht al uit naar de jongen. Niet lang daarna bleek dat de jongen weer thuis was. Hij wist zelf thuis te komen.



Politie Hollands Midden