Gemeente Grootegast


Afsluiting Caspar Roblesdijk te Grootegast

AbelTasman.jpg Afsluiting Caspar Roblesdijk te Grootegast

Het college van burgemeester en wethouders heeft op 2 februari 2009 een verkeersbesluit genomen voor de Caspar Roblesdijk en De Noord te Grootegast.

Afsluiting

Het besluit houdt in dat op de Caspar Roblesdijk ten oosten van het onbenoemde pad uit het Kolonelsbos te Grootegast (globaal vanaf einde De Zwaan naar de Caspar Roblesdijk) een selectieve fysieke afsluiting wordt aangebracht. Deze afsluiting zal worden gemaakt door het plaatsen van betonblokken met een tussenruimte van ongeveer 1 meter âzodat fietsers en wandelaars ongehinderd kunnen passeren- voorzien van reflectiemateriaal met aan de zijkanten schrikhekken.

De afsluiting wordt gemaakt om de verkeersveiligheid op de Caspar Roblesdijk en De Noord te Grootegast te verbeteren. Uit onderzoek blijkt namelijk dat deze wegen vaak met (te) hoge snelheid door (vracht)autoâs en ander gemotoriseerd verkeer worden gebruikt en dat gaat ten koste van de verkeersveiligheid van fietsers en voetgangers. Ter ondersteuning van de afsluiting worden verkeersborden geplaatst. Deze borden zullen aangeven dat de weg doodlopend is (het bord L08 van de bijlage van het RVV 1990) met als onderbord uitgezonderd fietsverkeer. De borden worden geplaatst op de aansluiting van de Caspar Roblesdijk met De Wieren/Lutjegasterweg/Bombay en de aansluiting van De Noord op de Stadhouderslaan beide te Grootegast.

Op de tekening is de plaats van de afsluiting aangegeven.

Â

Intrekken

Onderdeel van het besluit is ook dat de gebruikersbeperking die bij besluit van 22 mei 2001 is ingesteld voor de Caspar Roblesdijk en De Noord is ingetrokken. Ook is besloten om de afgegeven gebruikersontheffingen voor deze wegen in te trekken omdat het college vindt dat door het realiseren van de afsluiting op de Caspar Roblesdijk het in stand houden van deze verkeersmaatregel niet langer passend is. Het instandhouden van het systeem van ontheffingverlening is daarom ook niet meer nodig.

Â

Ter inzage en bezwaar

Het verkeersbesluit en de daarbij behorende stukken liggen vanaf 26 februari 2009 gedurende 6 weken op het gemeentehuis ter inzage.

Â

Als belanghebbenden het niet eens zijn met dit besluit, dan kunnen zij binnen 6 weken na datum van deze publicatie een bezwaarschrift indienen bij het college van burgemeester en wethouders. Het bezwaarschrift moet in ieder geval de volgende punten te bevatten:


- de naam en het adres van de indiener;


- de dagtekening;


- een omschrijving van het besluit waartegen het bezwaar is gericht;


- de gronden van het bezwaar;

Â

Informatie

Voor vragen of opmerkingen kunt u contact opnemen met de heer Joop van Breda van de afdeling Ruimte (tel. 695 729, 09:00 â 12:00 uur, ma â do of joop.van.breda@grootegast.nl).