Ingezonden persbericht


PERSBERICHT LIVEXS POPMAGAZINE / PARADISO AMSTERDAM

Bandavond na dik 5 jaar niet langer 'latenight'
LiveXS Locals Only! in Paradiso voortaan primetime

Amsterdam, dinsdag 17 februari 2009 - LiveXS Locals Only! gaat binnen de programmering van Paradiso verhuizen naar een vroeger aanvangstijdstip. Met onmiddelijke ingang begint de maandelijkse showcase in de bovenzaal van de Amsterdamse poptempel al om 22:00 uur. Paradiso-programmeur Ben Kamsma heeft dat eerder deze maand samen met LiveXS besloten opdat fanbases uit geheel Nederland beter aanwezig kunnen zijn bij de optredens van hun regionale helden.

De succesvolle bandavond voor eigenbeheer-talent met recent eigen studio-materiaal op zak, vond ruim vijf jaar lang steevast plaats tijdens Noodlanding! met een aanvangstijdstip pas net na middernacht. De eerste editie op het nieuwe tijdstip is op woensdag 4 maart met Cinq Croniq, Deviation en Sheriff Of Hong Kong. De deuren gaan om 21:00 uur open.

Online-zender Fabchannel zal als broadcaster verbonden blijven aan het initiatief en de showcase live uitzenden en achteraf beschikbaar maken. Ook voor Fabchannel is de verplaatsing naar primetime geschikter omdat meer kijkers rechtstreeks zullen meekijken. Gemiddeld wordt nu al ieder optreden door zo'n 10.000 mensen bekeken.

Een maand geleden maakte LiveXS de Locals Heroes voor de maanden januari/februari al bekend. Naast de show in Paradiso zijn Cinq Croniq, Deviation en Sheriff Of Hong Kong in het kader van LiveXS Locals Only! op donderdagavond 19 februari eerst al te zien in Paard van Troje Café Den Haag (om 20:30 uur) en op zondagmiddag 22 februari in Luxor Live Arnhem (vanaf 16:00 uur).

Organisator LiveXS Events heeft ook de volgorde van de drie showcases bewust omgewisseld zodat de show in Paradiso voortaan pas als laatste aan de beurt is. "Op deze manier hebben de bands vlak voor de belangrijkste show van hun tour al concreet met recente speelervaring bijvoorbeeld het effect van de speelvolgorde van hun nummers kunnen uitproberen. Omdat Locals Only! Primetime @ Paradiso wordt gefilmd door Fabchannel mag er daar niets mis gaan", aldus Willem Roose van LiveXS.

Aanstaande maandag 23 februari zal in LiveXS Radio op KXradio eveneens de lichting Local Heroes voor de maand maart 2009 en de bijbehorende tourdata bekend worden gemaakt. Met deze drie laatste bands is de jaargang 'helden' van 2008-2009 volledig bekend. Vanaf eind maart kunnen LiveXS Nieuwsbrief-leden via de LiveXS Website weer stemmen op de populairste eigenbeheer-act van 2009. Details over de stemronde worden afgedrukt in LiveXS Maart die zal verschijnen op vrijdag 27 februari.

--
Noot voor redacties:



Ingezonden persbericht