Kroon op het werk

Meldmaand: bevorderen gezond gedrag werknemers!

Werkgevers kunnen zich vanaf 1 maart aanwenden om hun positieve ervaringen met bevorderen van gezond gedrag te melden bij Werkgeversforum Kroon op het Werk. Alle goede praktijkvoorbeelden worden gebundeld en aangeboden ter aanbeveling aan de overheid, politiek én werkgevers- en werknemersorganisaties. Via het formulier kunnen werkgevers eenvoudig hun ervaringen invullen.

(On)gezond leven speelt zich vaak af buiten werktijd: in de thuissituatie, op de sportvereniging of tijdens vakantie. Feit is dat werkgevers in veel gevallen direct of indirect te maken krijgen met de gevolgen van de wijze waarop werknemers leven. De vraag wordt daarom steeds vaker gesteld hoe ver je als werkgever mag gaan in het stimuleren van de gezondheid van je werknemers: mag een werknemer zelf weten hoe (on) gezond hij leeft, of heeft hij wel degelijk een verantwoordelijkheid richting werkgever zodra zijn lifestyle een negatief effect heeft op het werk? Heeft een werknemer naast rechten ook plichten in deze? Een interessante vraag waar veel bedrijven mee worstelen.

Om te toetsen waar werkgevers staan in deze actuele discussie en om te leren hoe andere werkgevers met dit vraagstuk omgaan, heeft het Werkgeversforum Kroon op het Werk onlangs een aantal toonaangevende bedrijven (Rabobank, KPN, Fortis Bank Nederland, Ahold, Koninklijke Shell Groep, Corus, Siemens en SABIC) uitgenodigd om hierover door te praten. De bevindingen van deze discussie vind u hier "hoe ver mag je gaan".

Werkgeversforum Kroon op het Werk
Het Werkgeversforum is een netwerk voor en door werkgevers die willen werken aan het gezondheidsmanagement binnen hun eigen organisatie. In dit forum bundelen zij hun jarenlange ervaring, expertise en kennis op het gebied van verzuimbeleid en (re)integratie en ondersteunen en adviseren zij elkaar.

Informatie over het Werkgeversforum kunt u vinden op www.kroonophetwerk.nl.