KNWV

Nieuwsbericht Watersportverbond

23-2-2009

In Memoriam Dirk van Dijk

Er zijn maar weinig mensen die bij benadering in kunnen schatten hoeveel Dirk van Dijk voor de watersport in Nederland, en in het bijzonder voor het Watersportverbond, heeft betekend.

In 1990 was Dirk van Dijk voorzitter van de KNWV-werkgroep Reeuwijkse Plaasengebied. In datzelfde jaar werd hij vice-voorzitter van het KNWV. Op de vraag of hij dat wilde worden, klonk ook heel stellig: ja, dat is goed.

Als vice-voorzitter hield hij zich bezig met o.a. personeelsbeleid, samenwerking met zusterorganisaties, de stichting Recreatietoervaart Nederland (SRN), maar vooral met de vaarbelasting. Uit samenwerking tussen de verschillende bonden in de succesvolle strijd tegen de vaarbelasting en uit het toen bestaande Breed Overleg Waterrecreatie, werd besloten het Watersportberaad op te richten. Dirk was hierachter de drijvende factor, de vader van het Watersportberaad. Op 1 januari 1994 was het Watersportberaad dan ook een feit. Dirk werd
penningmeester en afgevaardigde namens het bestuur van het KNWV van het Watersportberaad.

Eind 1994 nam Dirk afscheid als vice-voorzitter van het KNWV en werd onderscheiden met de Loeff- penning (de op één na hoogste KNWV onderscheiding). Dirk bleef wel KNWV- vertegenwoordiger van de SRN.

In 1996 werd Dirk interim voorzitter van het Watersportberaad en, omdat er geen geschikte kandidaat voor gevonden kon worden, werd hij eind 1997 benoemd tot voorzitter van het Watersportberaad.

Dat Dirk niet stil kon zitten bleek wel uit het feit dat hij zich tussendoor ingespannen bezig hield met de samenwerking tussen de Noord Nederlandse Watersport Bond (NNWB) en het KNWV.

In de ledenvergadering van 1999 werd Dirk benoemd als erelid van het Watersportverbond. De watersportsector, het bestuur en de medewerkers van het Watersportverbond zullen zijn sterke persoonlijkheid en enorme inzet voor de watersport missen.

In dankbare herinnering
Dirk van Dijk