Gemeente Den Haag

Den Haag tekent nieuwe contracten voor Huishoudelijke Verzorging

Veertien (zorg)organisaties krijgen een nieuw contract voor de Huishoudelijke Verzorging (HV) bij zon 13.000 Haagse huishoudens. Dat heeft wethouder Bert van Alphen (Welzijn, Volksgezondheid en Emancipatie) vandaag bekend gemaakt. De nieuwe contracten gaan in op 8 april van dit jaar en hebben een looptijd van twee jaar.

Van de veertien (zorg)organisaties die een nieuw contract hebben gekregen zijn er tien in Den Haag gevestigd. Er zijn drie nieuwe (zorg)organisaties die een contract krijgen.
Meavita Den Haag gaat niet door met de Huishoudelijke Verzorging in Den Haag. Alle 6800 cliënten én het personeel zijn afgelopen vrijdag overgenomen door Thuiszorgservice Nederland (TSN).

In totaal krijgen zon dertienduizend Hagenaars huishoudelijke verzorging.
Er zijn twee soorten HV. De HV1 (huishouden, ramen lappen, stofzuigen etc) en de wat uitgebreidere HV2 (naast huishouden ook meer regietaken, zoals administratie, boodschappenlijstjes maken etc).

Sinds de invoering van de Wet maatschappelijke ondersteuning (WMO) in januari 2007 zijn de gemeenten verantwoordelijk voor de Huishoudelijke Verzorging voor haar inwoners. Het is voor de tweede keer dat de gemeente Den Haag de HV regelt via een aanbestedingprocedure. Dit is verplicht vanwege Europese regels. De procedure biedt de cliënten verder optimale keuzevrijheid.

(Zorg)organisaties waarmee de gemeente een contract heeft afgesloten:

H+B Thuiszorg BV (Den Haag)
CSU Total Care BV h.o.T-Zorg (Uden)
STN-Zorg HV BV (Zoetermeer)
BTO Thuiszorg BV (Den Haag)
Stg Coornhert centrum(Den Haag)
Stg Duinhage (Den Haag)
Stg Wijndaelercentrum (Den Haag
Zorgadviesbureau Nederland (Den Haag)
Stg. Eijkenburg (Den Haag)
Respectzorggroep Scheveningen (Den Haag)
Stg. Zorggroep Florence (Rijswijk)
Thuiszorg Service Nederland BV (Almelo)
Stg. Cardia (Den Haag)
Stg. All in Care (Den Haag)