Gemeente Den Haag

Proefbestrating in Grote Marktstraat De gemeente Den Haag plaatst vanaf maandag 23 februari ter hoogte van Grote Marktstraat 36-40 twee proefstroken in de bestrating. De tegelstroken zijn ongeveer 30 vierkante meter groot en verschillen in uitstraling en kleur. Doel van de proefbestrating is om te kijken of de tegels passen bij de wensen van de gemeente, ondernemers, bewoners en vastgoedeigenaren en hoe zij zich houden als ze gebruikt worden.

Het college van burgemeester en wethouders stelt naar verwachting het voorlopig ontwerp voor de inrichting van de Grote Marktstraat dit voorjaar vast. In het huidige ontwerp van architect Lana du Croq krijgt de Grote Marktstraat een vloer met een reliëf, die de indruk van een tapijt geeft. De proefbestrating, die verschilt in formaat, uitstraling en kleur, is ook in de fabriek getest op slijtage en gladheid. Er kan dus gewoon overheen gereden, gefietst en gelopen worden.

Het aanleggen van de proefstroken duurt naar verwachting twee weken. De gemeente streeft ernaar om de overlast zo veel mogelijk te beperken. De omwonenden en ondernemers in de buurt zijn met een brief op de hoogte gesteld van de werkzaamheden. De proefstroken blijven minstens één jaar liggen.