Gemeente Rotterdam

Burgemeester Aboutaleb heeft woensdag 11 februari het startsein gegeven voor de bouwwerkzaamheden van de Blaak 31. Op de locatie van het voormalige Cebeco-gebouw, naast station Blaak en de toekomstige Markthal, wordt 23.000 m2 kantoorruimte gerealiseerd. Het nieuwe kantoorgebouw is een verrijking voor het Laurenskwartier. Het gebied is onderdeel van de binnenstad, waar de komende jaren hard wordt gewerkt aan een plek waar wonen, werken en vrije tijd samen komen met een aantrekkelijk verblijfsklimaat.

In het nieuwe kantoorgebouw komt de Rotterdamse vestiging van Loyens & Loeff, die verhuist vanuit de Millenniumtoren aan het Weena. Na een uitgebreide marktverkenning heeft de juridische en fiscale dienstverlener gekozen voor dit nieuwbouwproject van Provast in het Laurenskwartier. In het Laurenskwartier staan de komende tijd veel nieuwe projecten op stapel. Met de sloop van een groot aantal verouderde panden uit de periode van de wederopbouw en met de komst van onder meer de Markthal, nieuwe winkels, appartementen en scholen ondergaat dit deel van het Rotterdamse centrum een ware 'make-over'.

Het gebouw, ontworpen door het bekende Rotterdamse architectenbureau KCAP, krijgt een opvallende uitkraging in de richting van de Willemsbrug en wordt opgetrokken uit natuursteen en glas. Een belangrijk kenmerk van het pand is het zeer duurzame karakter. Zo worden warmte- en koudeopslag in de bodem toegepast om een aanzienlijke energiebesparing te bereiken. Het kantoor beschikt over 23.000 vierkante meter vloeroppervlakte, waarvan Loyens & Loeff circa 13.700 vierkante meter zal huren: zes verdiepingen met ongeveer 500 werkplekken.

Rotterdam werkt aan een aantrekkelijke binnenstad, met uitstraling en sfeer. Het hart van de stad maakt de komende jaren een complete verandering door, naar een plek waar wonen, werken en vrije tijd samen komen. De stad zet in op kwaliteit van de openbare ruimte, een aantrekkelijk woonaanbod, het stimuleren van ondernemerschap, goede bereikbaarheid en een compleet aanbod van winkels, horeca en culturele voorzieningen. Het einddoel: een binnenstad die past bij een wereldstad als Rotterdam.

Bron: Concerncommunicatie Bestuursdienst, 16-02-2009