Gemeente Coevorden

Politiek en platteland vinden elkaar op themabijeenkomst

Politiek en platteland hebben elkaar gevonden tijdens de themabijeenkomst voor de gemeenteraad over Buitengewoon Platteland. Zo'n 100 belangstellenden, waaronder 15 raadsleden en het voltallige college, waren donderdag aanwezig in zalencentrum Cornelis in Dalen.

Martha Buitenkamp, projectleider bij Bureau Anantis, presenteerde de resultaten van het onderzoek naar het project Buitengewoon. Zij constateerde onder meer dat leden van de deelgebiedscommissies onvoldoende zijn geïnformeerd en dat ze soms de wegen niet kennen om iets te bereiken. Annet Boon, projectleider Buitengewoon Platteland, beloofde de aanwezigen dat diverse verbeterpunten uit het onderzoek worden doorgevoerd.

Bereikte resultaten

De voorzitters van de vier deelgebiedscommissies vertelden over de bereikte resultaten in hun deelgebied en over de zes projecten die in december door het college van burgemeester en wethouders zijn gehonoreerd: opknappen/vernieuwen haven 't Haantje, digitalisering dorpsommetjes op website Buitengewoon Platteland, aanleggen ontbrekende schakel fietspad Zwinderen-Gees, aanleggen wandelpad Huttenheugte-kom Dalen, dorpsommetje Wachtum, uitvoeren landschapsontwikkelingsplan Wachtum/Dalen. Voor de meeste projecten geldt dat de gemeentelijke bijdrage afhankelijk is van cofinanciering.

Belangstelling

De raadsleden en de leden van de deelgebiedscommissies gaven aan in de toekomst meer wederzijdse belangstelling te willen tonen. Diverse raadsleden beloofden in te gaan op mogelijke uitnodigingen vanuit de deelgebieden voor excursies, gesprekken en mogelijk jaarlijks een bijeenkomst als deze. De goede voornemens werden na afloop tijdens diverse persoonlijke gesprekken bezegeld.