Nederlandse Patiënten Consumenten Federatie


NPCF Interactief ConsumentendeZorg.nl

23 februari 2009

De website ConsumentendeZorg.nl is met ingang van vandaag vernieuwd. Belangrijkste verandering is dat de site nog interactiever is geworden.

ConsumentendeZorg.nl is een onafhankelijk platform voor iedereen die gebruik maakt van zorg. Het doel is bijdragen aan het beter functioneren daarvan. Consumenten kunnen kiezen uit het zorgaanbod en zorgorganisaties kunnen hun aanbod beter afstemmen op de vraag.

Centraal staat het raadplegen van informatie en het uitwisselen van persoonlijke kennis en ervaring tussen zorgconsumenten onderling en met zorgorganisaties.

Over bijna vierduizend zorgorganisaties zoals ziekenhuizen, verpleeghuizen en apotheken, is op de website informatie te vinden. Verder hebben al negenhonderd mensen hun ervaringen met zorgaanbieders gedeeld met anderen.

Een kleine vierhonderd veelgestelde vragen die aan zorg gerelateerd zijn worden op de site beantwoord.

Bezoekers van de site kunnen vanaf nu reageren op ervaringen van anderen met zorginstellingen, op goede voorbeelden, nieuws en mee discussiëren. Informatie rondom specifieke onderwerpen is gebundeld zoals patiëntenrechten en het elektronisch patiëntendossier.

ConsumentendeZorg.nl trekt ruim 15.000 bezoekers per maand. De website is een initiatief van de Nederlandse Patiënten Consumenten Federatie.