Gemeente Uithoorn

Gemeente Uithoorn
Laan van Meerwijk 16
1423 AJ Uithoorn
Postbus 8
1420 AA Uithoorn
Tel: 0297-51 31 11
Fax: 0297-51 32 22
gemeente@uithoorn.nl

Woonvisie Uithoorn beoogt meer variatie woningaanbod

print
23 februari 2009
Begin april buigt de gemeenteraad zich over de nieuwe woonvisie voor Uithoorn. De woonvisie legt de basis voor de toekomstige ontwikkeling van de woningmarkt in deze gemeente. Het realiseren van veel verschillende woningsoorten staat centraal in deze nieuwe woonvisie.

De Woonvisie Uithoorn richt zich op de periode 2009 tot en met 2012 en vervangt het Beleidsplan Wonen 2005 - 2008. De woonvisie is het kader voor het woonbeleid van Uithoorn en dient als uitgangspunt voor de op te stellen prestatieafspraken met Woongroep Holland voor 2009 - 2012. Deze afspraken vormen de basis voor de manier waarop de gemeente en corporatie samen vorm willen geven aan het wonen in Uithoorn en De Kwakel.

Wooncarrière

In de woonvisie staat dat het belangrijk is om de inwoners van Uithoorn en De Kwakel in staat te stellen om een zogenoemde `wooncarrière' te maken binnen de gemeente, liefst binnen de eigen wijk. Uit het vorig jaar uitgevoerde woningmarktonderzoek blijkt dat er in Uithoorn nog `sporten op de woonladder' ontbreken. Het beleid van de woonvisie is daarom gericht op het vergroten van de keuzemogelijkheden op de woningmarkt.

Enquete

Voor het opstellen van de woonvisie zijn de inwoners van de gemeente Uithoorn én diverse woonexperts geraadpleegd. Door middel van een grootschalige enquête (onderdeel van het woningmarktonderzoek) zijn de inwoners gevraagd naar hun kijk op het wonen in Uithoorn. De woonexperts, waaronder makelaars, huurdersverenigingen, belangengroepen en woonzorginstellingen, zijn twee avonden bij elkaar gekomen in een zogenoemd woonplatform.

Woonplatform

Tijdens het eerste woonplatform in september 2008, hebben de woonexperts aan de hand van een discussienotitie de voor de woonvisie relevante onderwerpen besproken. Tijdens het tweede woonplatform in januari 2009, is het concept van de woonvisie voorgelegd aan de woonpartners. Hun commentaar is verwerkt in de woonvisie die op 9 april 2009 wordt besproken in de gemeenteraad. ^