Gemeente Soest

.

Grote opkomst informatiebijeenkomsten Smitsveen

23 februari

In de afgelopen week hebben Portaal Eemland en de gemeente Soest samen vier informatiebijeenkomsten en een informatiemarkt georganiseerd voor de bewoners van Smitsveen. De opkomst bij alle bijeenkomsten was groot. Bijna 500 mensen hebben de bijeenkomsten bezocht.

De informatiebijeenkomsten waren bedoeld voor de bewoners van de flats die gesloopt of gerenoveerd worden. Voor de informatiemarkt zijn alle bewoners uit Smitsveen uitgenodigd. Over het algemeen waren de reacties op de plannen voor het vernieuwen van de wijk positief. Veel bewoners herkennen zich in de geschetste problemen in de wijk en vinden ook dat er wat aan moet gebeuren.

De meeste vragen van bewoners uit de sloopflats richtten zich op hun persoonlijke situatie en over de mogelijkheid terug te keren naar de wijk. Andere vragen betroffen de mogelijkheden om naar een eengezinswoning te verhuizen, het verdwijnen van 164 woningen en met name de veiligheid tijdens de sloop en nieuwbouw. Portaal en de gemeente nemen de opmerkingen van de bewoners uiteraard serieus en zullen daar waar mogelijk hierop adequaat reageren.

De eerstvolgende stap in het proces is de bespreking van het concept plan in de raadsvergadering van 26 maart, waarna op 11 juni de gemeenteraad een besluit neemt over het plan.

Bewoners die daar behoefte aan hebben, kunnen een persoonlijk gesprek aanvragen met de projectleiders van Portaal en de gemeente. Informatie over de veranderingen in Smitsveen is te vinden op de websites van Portaal (http://www.portaal.nl/) en op deze website.