Politie Hollands Midden

Politie Hollands Midden Politie neemt twee rijbewijzen in bij alcoholcontroles

De politie stelde het afgelopen weekend vast dat van zes bestuurders het rijbewijs ingevorderd kon worden omdat zij te veel gedronken hadden. Twee hadden echter geen rijbewijs, een derde kreeg direct een boete en een vierde was betrokken bij een dodelijk ongeval in Lisse en moet dinsdag 24 februari bij de officier van justitie verschijnen. De politie nam dan ook twee rijbewijzen in. Bij de ademanalyses werd boven de limiet van 220 ug/l geblazen en boven de invorderingsgrond. Deze ligt op 350 ug/l voor de beginnend bestuurder en voor anderen op 570 ug/l.. Naast dat de bestuurders hun rijbewijzen hebben moeten inleveren, maakt de politie proces-verbaal tegen ze op.

In Lisse gebeurde zaterdag 21 februari rond 16.00 uur een dodelijk ongeval op de hoek Stationsweg / Van Lyndenweg. Een 47 jarige man uit Lisse reed daar een 65 jarige vrouw uit Lisse aan die de weg overstak. Zij overleed terplaatse. De man werd aangehouden. Zijn ademanalyse wees 720 ug/l. uit. Dinsdag 24 februair wordt hij gebracht bij de officier van justitie.

In Ter Aar reed vrijdag 20 februari rond 21.00 uur op de Schilkerweg een 30 jarige automobilist uit Westland tegen een betonnenbrugleuning. Agenten stelden drankgebruik bij hem vast en hielden hem aan. De uitslag van zijn ademanalyse was 685 ug/l. Het was voor hem niet de eerste keer dat hij voor dit feit met politie en justitie in aanraking kwam. In 2005 werd er bij hem 370 ug/l. vastgesteld.

In Alphen aan den Rijn reed zaterdag 21 februari rond 21.30 uur op de Willen de Zwijgerlaan een 22 jarige in Alphen aan den Rijn verblijvende automobilist tegen een voetgangerslicht. Dit gebeurde voor de ogen van agenten die bij het 1e contact direct alcoholgebruik bij hem constateerden. Hij werd aangehouden en er volgde een ademanalyse. De uitslag daarvan was 655 ug/l. Na overleg met de officier van justitie werd besloten om de man direct een boete op te leggen van 1.000 euro.

In Gouda hield de politie zaterdag 21 februari rond 01.10 uur op de Bleulandweg een 58 jarige automobilist uit Gouda aan. De auto van de man viel de agenten op doordat deze met stadslichten reed. Bij de controle die volgde bleek dat het rijbewijs van de man sinds 2007 ongeldig was verklaard. Ook stelden de agenten drankgebruik bij hem vast. Er volgde een ademanalyse met als uitslag 710 ug/l.. Maandag 23 februari rond 04.50 uur hield de politie op de Boelekade een 46 jarige automobilist uit Gouda aan. Hij reed zonder rijbewijs en de APK van zijn auto was verlopen. Agenten stelden drankgebruik bij de man vast. De uitslag van zijn vervolgens gehouden ademanalyse was 415 ug/l.. Het was voor de man de vierde keer dat hij voor dit feit met politie en justitie in aanraking kwam. In 1996 ( 950 ug/l.), 2004 ( 780 ug/l.) en 2005 ( 1.025 ug./) was dit ook het geval. De politie heeft ook de auto van de man in beslag genomen.

In Bergambacht hield de politie vrijdag 20 februari rond 20.25 uur op de Opweg een 23 jarige automobilist uit die plaats aan. De man had gedronken. De uitslag van zijn ademanalyse was 380 ug/l.

Wel proces-verbaal geen invordering Verder kregen nog 26 bestuurders van motorvoertuigen een proces-verbaal voor het rijden onder invloed. Eén hiervan was betrokken bij een ongeval. Deze bestuurders kwamen boven de limiet van 220 ug/l (90 ug/l beginnend bestuurder) uit maar bleven onder de invorderingsgrond van 570 ug/l (350 ug/l voor beginnend bestuurder. Van de bestuurder die betrokken was bij het ongeval liet de politie een bloedproef afnemen om onderzoek te doen naar het alcoholgebruik. Het ging hier om de plaatsen Hillegom, Noordwijkerhout ( 3x ), Voorhout, Sassenheim ( 2x), Oegstgeest, Leiden ( 4x ), Alphen aan den Rijn ( 3x ), Boskoop, Waddinxveen, Nieuwerkerk aan den IJssel, Gouda ( 5x ), Ouderkerk aan den IJssel ( 2x ) en Lekkerkerk*.

In * Lekkerkerk reed zondag 22 februari rond 08.10 uur op de C.G.Roosweg een 29 jarige automobilist uit Schoonhoven tegen betonnen verkeersgeleiders die daar zijn geplaatst in verband met de werkzaamheden aan de weg. De auto raakte door de aanrijding volledig vernield. De bestuurder bleef ongedeerd. Niet zijn twee inzittenden. Een 19 jarige vrouw uit Vlist en een 38 jarige man uit Bergambacht werden met nekklachten overgebracht naar het Groene Hart Ziekenhuis. De politie liet van de bestuurder een bloedproef afnemen in verband met het bestaan van verdenkingen van drankgebruik door de man. De uitslag hiervan wordt later bekend.

In het belang van de verkeersveiligheid zal de politie blijven controleren op het gebruik van alcohol in het verkeer.


---

Met vriendelijke groet, Chris van Egmond Politie Hollands Midden, Bureau Communicatie Postbus 4240, 2350 CE Leiderdorp