Gemeente Delft

Grotius Draait Door tijdens 16-talenfeest

Afgelopen donderdag 19 februari stond het Grotius College in het teken van culturen, actualiteit en muziek. Leerlingen van het Grotius College interviewden wethouder Dick Rensen tijdens het 16-talenfeest meets deBattle. De leerlingen presenteerden een live-videoverslag van deze dag met interviews in het programma 'Grotius Draait Door'.

Tijdens het 16-talenfeest stond het Grotius College één dag in het teken van de wereld, culturen, actualiteit, muziek & bewegen en creatief debatteren. Ongeveer 400 leerlingen volgden workshops en gaven een presentatie op verschillende, creatieve manieren, zoals via foto's, videoclips en met interviews.

Op 10 maart is er een creatieve doorstart over het vervolg van de activiteiten. Leerlingen, docenten en de gemeente debatteren met elkaar over de wensen en behoeften aan een vervolg op de activiteiten.

Het Grotius college heeft vanaf het begin meegedaan aan brede school-activiteiten. Afgelopen halfjaar is met inzet van een coördinator brede school in de school gezocht naar een betere opzet, waarbij leerlingen meer betrokken zijn bij de activiteiten. Dit heeft geleid tot het 16-talenfeest.

Het 16-talenfeest Grotius is een multicultureel feest. Leerlingen brengen een gerecht uit hun eigen cultuur mee of verzorgen een optreden. Alle gerechten vormen een 'multiculti' maaltijdbuffet. Daarna is er feest met verschillende optredens. De Nieuwe Amateur verzorgt de creatieve debatten deBattle, theater, rap, lagerhuis de fotografie en graffiti. Nyama verzorgt muziek en bewegen, aikido, Braziliaanse dans, Bollywood dans, Capoeira en didgeridoo.

Noot voor de redactie (