Gemeente Kapelle

Leden en tellers gezocht voor stembureaus

Voor de op donderdag 4 juni 2009 te houden verkiezing voor de Nederlandse leden van het Europees Parlement zoekt de gemeente stembureauleden, vervangers en tellers.
De verkiezingen zullen anders dan voorgaande jaren niet meer met behulp van stemmachi-nes worden georganiseerd. In alle gemeenten zal met het rode potlood worden gestemd.

Dat betekent een ander stemproces op het stembureau, maar dat maakt het werk op het stembureau zeker niet minder leuk! De samenstelling van een stembureau bestaat uit een voorzitter en drie leden, totaal vier per-sonen per stembureau. Op het stembureau dienen altijd drie personen aanwezig zijn. Per stembureau zal een verdeling van de bezetting gemaakt worden.
Na sluiting van het stembureau om 21.00 uur worden de stemmen handmatig geteld, hiervoor zoeken wij tellers.

Het stembureau is geopend van 07.30 tot 21.00 uur, en dient bemenst te zijn van 07.00 tot ± 22.30 uur. Onze voorkeur gaat uit naar kandidaten die de gehele dag beschikbaar zijn, maar een of meerdere dagdelen is ook mogelijk. Aan de werkzaamheden is een vergoeding verbonden en voor de maaltijden wordt gezorgd. Kandidaten die in aanmerking willen komen voor benoeming verzoeken wij schriftelijk of per e-mail te reageren voor 6 maart 2009.
Aanmeldingen worden op volgorde van inschrijving ingeroosterd. Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met Burgerzaken, Postbus 79, 4420 AC Ka-pelle , tel. 0113-333196 of 333197. E-mail: burgerzaken@kapelle.nl