Gemeente Nieuwegein


* schetsontwerp winkelplein galecop

Schetsontwerp Winkelplein Galecop

maandag, 23 februari 2009

Een aantal bewoners liep dinsdag 3 februari samen met de gemeentelijke landschapsarchitecte een ronde over het winkelplein Galecop. Samen bespraken zij de ideeën die er leven om het winkelplein verbeteren. De busbaan werd aan een kritisch blik onderworpen, evenals de lichtmasten, de parkeerplaatsen, de banken en de entrees van het plein. Met de input van de bewoners gaat de gemeente de eerste schetsontwerpen maken.

Herinrichting winkelplein
Vorig jaar is de gemeente begonnen met het opstellen van een programma van eisen voor de herinrichting van het winkelplein Galecop. Dit plein moet net als alle andere straten in Galecop worden opgehoogd. Het is de bedoeling om dan tegelijk het plein opnieuw in te richten zodat het beter voldoet aan de wensen vanuit de buurt en de winkeliers.

Klankbordgroep
Op verzoek van het wijknetwerk is eind vorig jaar een klankbordgroep gevormd voor het winkelplein Galecop. De klankbordgroep denkt mee met de gemeente over de uitwerking van het programma van eisen in een schetsontwerp. Op de bijeenkomst van 3 februari kwam de groep voor het eerst bij elkaar. Doel was het programma van eisen door te nemen met de landschapsarchitecte en de projectleider.

Van wensenplan naar schetsontwerp
De landschapsarchitecte gaat nu aan de slag met de eerste schetstekeningen. Zodra er eerste schetsontwerpen zijn worden deze voorgelegd aan de klankbordgroep. Op basis van hun reacties wordt het ontwerp verder uitgewerkt. Dan zal ook duidelijk worden wat er mogelijk is binnen het beschikbare budget en wat niet. Vervolgens komt er een moment dat alle wijkbewoners naar hun reactie wordt gevraagd op het voorlopig ontwerp, voordat het college van B&W er een besluit over zal nemen. Het streven is om het ontwerp voor de zomerperiode af te ronden.

Meer informatie
Meer informatie is te vinden op www.nieuwegein.nl/winkelpleingalecop. Contactpersoon is projectleider: ing. Bart-Peter van Asselt (030-607 14 40 of email winkelpleingalecop@nieuwegein.nl.