Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district

Bergen op Zoom, 22-02-2009

Twee agenten licht gewond bij vechtpartij in Zevenbergen

ZEVENBERGEN: Twee politieagenten van de politie Midden en West Brabant zijn licht gewond geraakt bij een vechtpartij in Zevenbergen. De politie greep in toen twee personen slaags raakten met elkaar. Bij een poging een van de vechterbazen te arresteren, richtte de agressie zich tegen de politie. Uiteindelijke werden er vier personen opgepakt.

Het geweld vond plaats in de nacht van zaterdag 21 februari op zondag 22 februari op de openbare weg van de Van Steelandtstraat in
Zevenbergen. Toen de politie een 26-jarige Roosendaler wilde
arresteren op verdenking van mishandeling, wilde de vader (59) dat beletten. De dronken man sloeg een politieagent op het gezicht. Vader en zoon werden alsnog gearresteerd. In het tumult dat daarop volgde zijn twee mannen (26 en 47jaar) uit Zevenbergen aangehouden. Ook zij richtten zich tegen de politie, waarbij de agenten genoodzaakt waren om pepperspray te gebruiken. Eén van de twee mannen sloeg eveneens een politieagent. Alle vier de verdachten zijn na hun arrestatie
ingesloten en in verzekering gesteld. De politie onderzoekt de aanleiding van het geweld. Er was overigens sprake van veel
alcoholgebruik bij de gearresteerde verdachten.

Politie zoekt slachtoffer mishandeling

BERGEN OP ZOOM: Agenten te paard kwamen in zondag 22 februari om 02.10 uur bij een vechtpartij op de Grote Markt in Bergen op Zoom. Twee mannen sloegen en schopten naar een persoon die op de grond lag. De twee arrestanten zijn 19 jaar oud en afkomstig uit Bergen op Zoom. Na de arrestaties was het slachtoffer echter vertrokken. Hij heeft zich tot op heden nog niet gemeld bij de politie om aangifte te doen.

In de loop van zaterdagavond 21 februari en de daarop volgende nacht zijn in het centrum van Bergen op Zoom nog vijf andere personen opgepakt die als verdachte betrokken waren bij mishandeling of openlijke geweldpleging.

Diefstal hout: 2 aanhoudingen

OSSENDRECHT: Een boswachter meldde de politie dat twee mannen hout aan het stelen waren in een bosperceel aan de Zandvlietseweg. De politie arresteerde zaterdagmiddag 21 februari vervolgens een 54-jarige man uit Bergen op Zoom en een 49-jarige Belg. Ze waren op heterdaad betrapt toen zij een aanhanger vol aan laden waren met hout.
Na verhoor en het opmaken van een proces-verbaal is het duo weer in vrijheid gesteld.

Dronken fietster botst tegen bestelbus

FIJNAART: De politie werd zaterdag 21 februari rond 18.00 uur geroepen bij een verkeersongeval op de Frans Halsstraat. Ter plaatse bleek dat een 57-jarige vrouw met haar fiets tegen een bestelbus was geklapt. De fietster was met een stevige slok alcohol op haar fiets gestapt en ging richting de Rubensstraat. Ze verloor de macht over haar stuur en raakte de bestelauto. Ze is na het ongeval even buiten kennis geweest. Ambulance personeel heeft haar ter plaatse onderzocht en daarna thuis afgezet.

Auteur: Jeroen Steenmeijer

Laatst gewijzigd 22-02-2009 15:37 | © Regio Midden en West Brabant |