Gemeente De Marne


Gemeente De Marne heeft vernieuwde lay-out voor de gemeentelijke website

In samenwerking met onze leverancier, Gemeenteweb te Apeldoorn, hebben wij een nieuwe lay-out voor www.demarne.nl ontwikkeld. De oude lay-out was in gebruik vanaf oktober 2002, toen www.demarne.nl voor het eerst live ging. Hoog tijd dus voor een nieuwe frisse vormgeving. Ook hebben we een aantal wensen van de gebruiker gehonoreerd.

Het linker menu
Nieuw is dat u via het linker menu de er onder liggende pagina's kunt zien, die vervolgens ook aanklikbaar zijn. Het menu is dus uitklapbaar geworden. Dit vergroot de gebruiksvriendelijkheid van onze website. U kunt nu gemakkelijker de informatie vinden die u zoekt.

Ook is de hoofdstukindeling op een aantal punten gewijzigd:

De website is nu verdeeld in de volgende hoofdstukken: Nieuws en publicaties (Bekendmakingen, persberichten, werk aan de weg, vacatures) Inwoners (beleidsthema's als Bouwen en wonen, Veiligheid, Kinderen en jongeren, etc.) Ondernemers (Service voor ondernemers, bedrijvenpark De Marne) Toeristen en recreanten (Musea en attracties, accommodaties, fiets- en wandelroutes, etc.) Gemeentewinkel (gemeentelijke producten, betalen met DigiD, archief en genealogie, openingstijden gemeentelijke diensten) Bestuur en organisatie (de gemeentelijke organisatie, raad, college, verordeningen, beleidsnotities, plannen en projecten, vergaderkalender, etc.) Veelgestelde vragen (overzicht met diverse vragen, en de antwoorden daarop)

Het rechter menu
Ook nieuw aan de site is dat u nu af en toe een menu aan de rechterkant van de site kunt aantreffen. Dit betreft dan een link naar een of meerdere pagina's die raakvlakken hebben met het onderwerp in het middenframe. Op de homepage (beginpagina) van de website zijn het bijvoorbeeld snelkoppelingen naar pagina's met telefoonnummers en openingstijden.

Zoekmachine
De zoekmachine is nu beter vindbaar door bovenin de lay-out een zoekvenster op te nemen.

Wanneer u een trefwoord invoert in de Zoekmachine krijgt u een overzicht van alles op de site waar dat trefwoord betrekking op heeft (uitgesplitst in gemeentelijk en niet-gemeentelijk, vergaderingen, algemeen en documenten). Verder staan de aantallen gevonden pagina's tussen haakjes vermeld. Gemeentelijke producten worden hier echter niet mee gevonden.

Gemeentewinkel
De Gemeentewinkel heeft een eigen zoeksysteem waarin u ondermeer trefwoorden in kunt voeren of op alfabet kunt zoeken. Het kan dus gebeuren dat u via de zoekmachine van de website iets niet vindt terwijl het wèl in de Gemeentewinkel voorkomt.

Sitemap
De Sitemap werkt als een volledige 'plattegrond' van de website en biedt een aanklikbaar overzicht van alle pagina's in deze site.

Leens, 23 februari 2009.