Gemeente Kaag en Braassem

Sociaal Raadslieden voor Kaag & Braassem

Heeft u problemen met uw uitkering? Krijgt u brieven van de belastingdienst die u niet begrijpt? Heeft u schulden en zoekt u naar een oplossing? Heeft u een advies nodig van een jurist? Dan kunt u terecht bij het Wmo-loket van de gemeente Kaag & Braassem.

Door middel van het Wmo-loket biedt de gemeente informatie, advies en ondersteuning voor haar inwoners. Diverse instellingen, waaronder de Sociaal Raadslieden van Kwadraad, nemen deel aan dit Wmo-loket.

Bij de Sociaal Raadslieden kunt u terecht voor vragen en problemen op het gebied van wetten, regels en voorzieningen. U kunt daarbij denken aan vragen of problemen met betrekking tot: uitkeringen, ziektekostenverzekering, energiebedrijven, woonruimteverdeling, huurtoeslag, zorgtoeslag en kinderopvangtoeslag en belastingaanslagen.

De Sociaal Raadslieden werken voor de inwoners van de gemeente Kaag & Braassem: Nieuwe Wetering, Oude Wetering, Rijpwetering, Roelofarendsveen, Oude Ade, Kaag-eiland, Bilderdam, Hoogmade, Leimuiden, Rijnsaterwoude en Woubrugge.

De Sociaal Raadslieden kunnen u deskundige informatie geven. U weet dan bijvoorbeeld waarop u recht heeft of wat u van een instelling mag verwachten. Zij kunnen u ook adviseren wat u in uw situatie het beste zou kunnen doen. Het kan ook nodig zijn dat de Sociaal Raadslieden zelf actie voor u ondernemen, omdat u er alleen niet meer uitkomt. Zij kunnen bijvoorbeeld bemiddelen tussen u en een instantie, met u meegaan wanneer u een moeilijk gesprek moet voeren of brieven en bezwaarschriften voor u schrijven. Soms zullen de Sociaal Raadslieden u verwijzen naar een andere instantie of persoon die u beter kan helpen, zoals een advocaat of een maatschappelijk werker.

De Sociaal Raadslieden werken onafhankelijk van de gemeente en andere instellingen. De dienstverlening is gratis.

Spreekuur Sociaal Raadslieden in het Wmo-loket Kaag & Braassem Elke woensdag van 11.30 â 13.30 uur
Bezoekadres:
Gemeentehuis
Westeinde 1
2371 AS Roelofarendsveen
(071) 3327272