Nieuw-Vlaamse Alliantie


Jong N-VA heeft nieuwe voorzitter en bestuur (23/02/09)

In Hasselt heeft de jongerenorganisatie van de N-VA zaterdag een nieuw nationaal bestuur verkozen. De 23-jarige David Manaigre uit Assenede is de nieuwe voorzitter van Jong N-VA. Uittredend voorzitter Bas Luyten was geen kandidaat meer om zichzelf na twee termijnen nogmaals op te volgen.

De nieuwe voorzitter van Jong N-VA neemt meteen plaats in het partijbestuur en de partijraad van de N-VA. Zijn eerste uitdaging zal er in bestaan om de partij ten volle te ondersteunen in de nakende verkiezingsstrijd. Met meer dan duizend leden is Jong N-VA de voorbije jaren uitgegroeid tot een factor van belang in de werking van de N-VA. Een aantal jongeren bekleedt zelfs prominente plaatsen op de lijsten waarmee de N-VA naar de verkiezingen trekt.

Manaigre studeert momenteel politieke wetenschappen aan de UGent. Zijn stevige reputatie bouwde hij op als lokaal bestuurslid van de N-VA in Assenede en kritisch nationaal raadslid bij de jongeren. Als algemeen voorzitter wordt hij bijgestaan door de ervaren nationaal secretaris Lieven De Rouck uit Brussel, die aldus een vervolg breit aan zijn mandaat. Nationaal penningmeester wordt Wim De Waegenaere uit Izegem.

De overige bestuursleden zijn Kim Van Cauteren (Lede), Kim Geybels (Lummen), Stijn Adhemar Vandamme (Torhout) en Kristof Cooreman (Roosdaal), die respectievelijk verantwoordelijk worden voor vorming, externe contacten, acties en redactie.

Ik zie het als mijn belangrijkste taak om de komende jaren nog meer jongeren te overtuigen van de noodzaak van een sterker Vlaanderen. België biedt geen enkele oplossing meer voor de grote uitdagingen van vandaag, enkel Vlaanderen en Europa kunnen garant staan voor de toekomst van de jonge generatie, aldus kersvers voorzitter Manaigre.

Ex-voorzitter Bas Luyten werd nog uitgebreid in de bloemetjes gezet voor zijn vierjarig voorzitterschap bij Jong N-VA. N-VA voorzitter Bart De Wever feliciteerde het nieuwe bestuur al met zijn verkiezing: Te meten aan het enthousiasme en de creativiteit die onze jongeren telkens weer aan de dag leggen, kan de campagne al niet meer stuk, zei De Wever.

Auteur:
David Manaigre
Algemeen voorzitter Jong N-VA

Meer informatie:
Contactpersoon: David Manaigre
Telefoon: 0472/76 10 06
Fax: 02/217 35 10
E-post: david.manaigre@n-va.be
Url: www.jongnva.be