Gemeente De Bilt


Gemeente en ontwikkelcombinatie ondertekenen samenwerkingsovereenkomst herontwikkeling nieuwbouw voormalig gemeentehuis Maartensdijk

Vandaag, 19 februari, hebben de heer Hoogendijk (namens de ontwikkelcombinatie CNL-Management - Van den Engel bv) en wethouder Ditewig (namens de gemeente De Bilt ) de samenwerkingsovereenkomst ondertekend voor de herontwikkeling van het nieuwbouw deel van het voormalig gemeentehuis en omgeving in Maartensdijk.

In januari 2008 is de gemeenteraad akkoord gegaan met het stedenbouwkundig plan voor het nieuwbouwdeel van het voormalig gemeentehuis en de herontwikkeling van het omliggende gebied. Vervolgens zijn onderhandelingen gestart tussen de ontwikkelaar en de gemeente. In december 2008 hebben beide partijen definitieve overeenstemming bereikt, met als resultaat de vandaag getekende samenwerkingsovereenkomst.

Hoe ziet het plan er uit?

In het nieuwbouwdeel van het voormalig gemeentehuis komt een gezondheidscentrum met kantoorruimte. Naast het gezondheidscentrum worden op het terrein rond het voormalig gemeentehuis twee nieuwe appartementengebouwen gebouwd. Eén appartementengebouw is speciaal bedoeld voor starters op de woningmarkt. In het andere appartementengebouw komt een combinatie van wonen en zorg. Ook de openbare ruimte wordt helemaal opnieuw ingericht.

Eerst moet de raad nog besluiten

Om bovenstaande plannen te kunnen realiseren, is een wijziging van het bestemmingsplan nodig. Daarover moet de gemeenteraad uiteindelijk beslissen. Ook zal de gemeenteraad een definitief besluit moeten nemen over de verkoop van het nieuwbouwdeel van het voormalig gemeentehuis. Ter voorbereiding van de raadsvoorstellen zal de ontwikkelaar de komende maanden de plannen in samenwerking met de gemeente verder uitwerken.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de Communicatieadviseur, Patricia Kok, telefoon (030) 228 95 02 of Linda van den Noort (030) 228 95 00.

Bithoven, 19 februari 2009