Gemeente Vlaardingen


Basisschool Het Prisma krijgt vignet Gezonde School

23 februari 2009
Vrijdag 20 februari reikte wethouder Anny Attema (Onderwijs) op basisschool Het Prisma het eerste vignet Gezonde School Rijnmond van de GGD Rotterdam-Rijnmond in Vlaardingen uit. De basisschool krijgt dit vignet omdat zij structureel werk maakt van het verbeteren van de gezondheid op de school.

De Gezonde School-methode is ontwikkeld door de GGD en het onderwijs. Veel scholen zijn al gezond bezig. Zij besteden bijvoorbeeld veel aandacht aan gezonde voeding, en een schone en veilige school. Voordat Het Prisma met de Gezonde School-methode ging werken, had de school al een activiteitenplan op het gebied van voeding en beweging. Dit plan kon zo in de Gezonde School-methode worden opgenomen. Daarom kreeg Het Prisma het eerst Gezonde School-vignet in Vlaardingen.

Kinderen van Het Prisma nemen vignet Gezonde School in ontvangst Wethouder Anny Attema overhandigt het Gezonde School-vignet aan de winnaars van de quiz.
Foto: Irene Hoekstra

De uitreiking van het vignet begon sportief met een aerobicles, gevolgd door een Gezonde School-quiz onder leiding van de wethouder. Het winnende leerlingenteam mocht daarna het eerste Gezonde School-vignet in Vlaardingen in ontvangst nemen.