Politie Groningen

Maandag 23 februari 2009

Provincie Groningen, 23-02-2009

Zuidbroek: veel fout bij bromfietser

Een 41-jarige inwoner van Zuidbroek werd zondagmiddag in zijn woning door de politie van een aantal bekeuringen voorzien. Agenten zagen op de Kerkstraat een bomfietser zonder helm rijden die zich niet aan de maximum snelheid hield. Ook ontbrak een kentekenplaat aan de tweewieler. De bromfietser weigerde te stoppen en ging er via het trottoir vandoor. Hij kon later thuis worden achterhaald.

Groningen: onder invloed

Een 40-jarige inwoner van Groningen werd zondagnacht ingesloten nadat hij in eerste instantie was betrapt op het vermoedelijk rijden onder invloed. De automobilist gaf tijdens een alcoholcontrole op de Noorderhaven toe dat hij weed had gerookt. Hij werd voor bloedonderzoek naar een politiebureau overgebracht. Daar bleek, dat de man geen rijbewijs had en dat hij voor hetzelfde delict al eerder met Justitie te maken had gehad. Dit had tot gevolg dat de man voor twee weken de cel in verdween. Ook wordt opnieuw proces-verbaal tegen hem opgemaakt.

In de stad Groningen en omliggende dorpen werden zondagavond- en nacht op diverse plekken door de politie alcoholcontroles gehouden. Twee automobilisten zaten met teveel alcohol op achter het stuur. In totaal legden ruim 600 bestuurders een alcoholtest af.

Groningen: tweetal aangehouden na onderlinge ruzie

De politie heeft zondagmorgen in de Westerhavenstraat twee personen aangehouden voor mishandeling. Een 18-jarige vrouw uit Assen en een 20-jarige man uit Groningen kregen onderling ruzie in een woning. De vrouw zou daarbij de man met een scherp voorwerp hebben verwond. Hij moest zich in het ziekenhuis laten behandelen. Na zijn
ziekenhuisbezoek werd ook de Stadjer aangehouden voor geweld richting de Assense. De politie heeft het tweetal ingesloten voor verhoor.

Ten Post: tankstation overvallen

Een onbekende man heeft zondagmiddag een tankstation aan de N360 bij Ten Post overvallen. De ca. 50-jarige man kwam het pand binnen en bedreigde een 16-jarige medewerkster met een scherp voorwerp. De verdachte ging er met een onbekend geldbedrag vandoor in een auto. Vermoedelijk is de overvaller weggereden in de richting van Ten Boer. Eerder dit weekend was er een poging overval op een tankstation aan het Hoendiep in Groningen. De politie doet onderzoek naar beide incidenten.

Zuidhorn: verwarde man zorgt voor commotie

Een verwarde 54-jarige man heeft zondagmiddag in Zuidhorn voor de nodige commotie gezorgd. De politie kreeg de melding dat de inwoner van de gemeente Zuidhorn in de Zuiderweg zichzelf iets wilde aandoen. Ambulancemedewerkers kregen de man niet onder controle en hij bedreigde omstanders met een scherp voorwerp. De politie moest daarbij assisteren. Uiteindelijk werd de 54-jarige overmeesterd en werd hij naar het ziekenhuis gebracht.

Groningen: verdachte poging overval aangehouden

De politie heeft vrijdagnacht een 21-jarige inwoner van Groningen aangehouden op verdenking van een straatroof. De man had eerder die nacht in de Schuitemakersstraat in Groningen twee jongemannen bedreigd met een scherp voorwerp. De 19-jarige Groninger en 17-jarige vriend uit Ezinge konden voorkomen dat er goederen werden afgenomen. Bij de schermutseling raakte de Ezinger licht gewond aan zijn oor. Beiden hebben aangifte gedaan. De verdachte wordt vandaag voorgeleid aan de Rechter Commissaris.

Provincie: politie controleert voor veilig verkeer

Voor een veiliger verkeer op de weg controleert Regiopolitie Groningen vrijwel dagelijks op diverse wegen in de provincie Groningen. Morgen, op dinsdag 24 februari controleert de politie op de volgende plaatsen:
* N360, traject Groningen - Ten Boer, snelheidscontrole
* N361, traject Groningen Winsum, snelheidscontrole

Ook op andere plaatsen en tijdstippen zijn controles mogelijk. De politie controleerde zondag op diverse plaatsen op snelheid. Waaronder:

Wildervank, N33: aantal geregistreerde voertuigen: 1116, aantal overtredingen: 16, hoogst gemeten snelheid: 123 km/uur, maximum toegestane snelheid: 100 km/uur.