Politie Twente

Persberichten Politie Twente 23 februari 2009

Aanhoudingen na nog onduidelijke steekpartij

Enschede

Drie Enschedeers zijn aangehouden in verband met hun mogelijke betrokkenheid bij een nog onduidelijke steekpartij zondagmorgen de 22e februari op de Wenninkgaarde in Enschede.

Zondagmorgen 22 februari werd om ongeveer 04.40 uur gemeld dat er op de hoek Wenninkgaarde - Molenstraat in Enschede werd gevochten. Toen politiemensen ter plaatse kwamen werd een man met een wond aan zijn hals aangetroffen die een andere man die in de buurt stond aanwees als zijnde de persoon die hem had gestoken. Het slachtoffer, een 31-jarige Enschedeer, werd overgebracht naar het ziekenhuis maar kon na behandeling van een steekwond aan de hals weer naar huis. De aangewezen man, een 27-jarige Enschedeer, werd aangehouden en overgebracht naar het bureau waar hij voor nader onderzoek werd opgesloten.

Dit nadere onderzoek heeft nog geen duidelijkheid gegeven over wat er zich voor en tijdens de vechtpartij heeft afgespeeld. Wel werd duidelijk dat het slachtoffer, de 31-jarige, ook als verdachte kon worden gezien en hij is daarop, met toestemming van de officier van justitie, in de loop van zondagmiddag aangehouden. Ook een andere Enschedeer, 29 jaar, werd in de loop van zondagmiddag in verband met mogelijke betrokkenheid aangehouden. Alledrie de aangehouden verdachten zijn voor nader onderzoek in verzekering gesteld.

Tijdens het onderzoek bleek dat er ook nog een tweede slachtoffer is geweest met een steekverwonding. Een 27-jarige Enschedese heeft hierover op maandagmorgen de 23e een verklaring afgelegd en aangifte gedaan. (09-020495)

Politie zoekt mogelijke getuige treinongeval Borne
De politie Twente is op zoek naar een mogelijk belangrijke getuige van het tragische treinongeval in Borne, zie onderstaand, cursief afgedrukt, persbericht van 22 februari.

Zondagmiddag 22 februari meldde een 25-jarige Bornse dat zij zaterdagavond omstreeks 23.45 uur haar hond uit heeft gelaten tot vlak voor de bewuste spoorwegovergang. Zij ziet en hoort dat de spoorbomen dicht gaan en op dat moment hoort zij ook een man roepen: "He, je zit op het spoor". Enkele seconden later komt de trein langs. Als de spoorbomen weer open gaan, fietst de man de overgang over en groet hierbij de 25-jarige en fietst verder in de richting van De Anemoon.

De politie Twente wil deze man graag spreken omdat hij mogelijk een belangrijke getuige is. Bent u de fietser van ongeveer 25 - 30 jaar, in bruine carnavalskleding met zwart/grijze pruik of weet u wie deze fietser is, neemt u dan contact op met de politie Twente van Borne via 0900-8844 of eventueel anoniem via 0800-7000.

Noodlottig treinongeval
Borne
Zaterdag 21 februari is door vermoedelijk een noodlottig ongeval een 39-jarige man uit Borne onder de trein gekomen.

Op zaterdag 21 februari om 23.50 uur wordt gemeld dat op de spoorwegovergang Bornerbroeksestraat in Borne een persoon onder de trein is gekomen. Alle hulpverleningsdiensten gaan ter plaatse, zo ook de Technische recherche van Politie Twente. Zij starten direct met een sporenonderzoek om de eventuele toedracht te achterhalen. Het slachtoffer blijkt een 39-jarige man uit Borne en droeg nog zijn carnavals kleding. Uit het technisch onderzoek is naar voren gekomen dat het om een tragisch ongeval gaat. Vermoedelijk is het slachtoffer gevallen. (09-020512)

Aangehouden na onderzoek woninginbraak

Enschede

Een 26-jarige man uit Enschede is zondagmiddag 22 februari aangehouden. Hij wordt ervan verdacht in de nacht van zaterdag 21 op zondag de 22e februari te hebben ingebroken in een woning aan de Fazantstraat in Enschede.

Zondagmorgen 22 februari werd bekend dat er in de nacht van zaterdag de 21e op zondag de 22e was ingebroken in een woning aan de Fazantstraat in Enschede. Een ruit van de voordeur was vernield en meerdere goederen waren uit de woning weggenomen. Een onderzoek werd ingesteld en naar aanleiding van dit onderzoek werd in de loop van zondagmiddag de 22e met toestemming van de officier van justitie een 26-jarige Enschedeer aangehouden. Hij wordt ervan verdacht de inbraak te hebben gepleegd. Zondagavond is de 26-jarige voor nader onderzoek in verzekering gesteld. (09-020524)

Jongen vernielt ruit van school met zijn hoofd

Almelo

Een 19-jarige jongen uit Enschede is zondagavond 22 februari aangehouden. Hij had even daarvoor een ruit van een school aan de Everlo in Almelo vernield. De vernieling had hij gepleegd door er met zijn hoofd tegen te slaan.

Zondagavond 22 februari werd om ongeveer 21.30 uur gemeld dat getuigen hadden gezien dat een jongen met zijn hoofd een ruit had vernield van een school aan de Everlo in Almelo. De jongen, een 19-jarige Enschedeer, werd in de omgeving op aanwijzen van getuigen aangehouden. Omdat zijn hoofd onder het bloed zat zijn de politiemensen in eerste instantie met hem naar het ziekenhuis gegaan waar een hoofdwond is gehecht. Hierop is de jongen aangehouden en aan het bureau voor de rest van de nacht opgesloten. Waarom de vernieling is gepleegd is nog onduidelijk. (09-020693)

Aanhouding na vernieling

Hengelo

Een 18-jarige jongen uit Borne is zondagavond aangehouden nadat hij in een tankstation aan de Holtersweg in Hengelo vernielingen had gepleegd.

Zondagavond 22 februari om ongeveer 23.20 uur werd gemeld dat er in een tankstation aan de Holtersweg in Hengelo problemen waren met een lastige klant. Bleek dat een man spullen had gekocht en dit had afgerekend en daarna nog geld wilde wisselen. Een 36-jarige medewerkster van het tankstation had dit geweigerd waarop de man de 36-jarige uitschold en een standaard met spullen in de shop van het tankstation omvergooide waardoor enkele flesjes kapotgingen. Een andere klant noteerde het kenteken van de auto waarin de man wegreed en aan de hand van deze gegevens werd even later een 18-jarige jongen uit Borne in zijn woning aangehouden. Hij is overgebracht naar het bureau en daar opgesloten. De 36-jarige heeft namens het tankstation aangifte gedaan en proces-verbaal wordt tegen de 18-jarige opgemaakt. (09-020708)

Beginnend bestuurder mag rijbewijs inleveren

Harbrinkhoek

Een 19-jarige automobilist uit Harbrinkhoek moet zijn rijbewijs inleveren nadat bij een alcoholcontrole,was gebleken dat hij teveel had gedronken.

Doordat het rijgedrag surveillerende politiemensen opviel, controleerden zij maandagmorgen 23 februari om ongeveer 04.00 uur op de Voshaarsweg in Harbrinkhoek een automobilist. Bleek te gaan om een 19-jarige bestuurder uit Harbrinkhoek die te veel alcoholische versnaperingen tot zich had genomen. Hij werd meegenomen naar het bureau waar de ademanalyse 1 promille uitwees. Omdat de 19-jarige nog beginnend bestuurder is is zijn rijbewijs ingevorderd en proces-verbaal wordt tegen hem opgemaakt. (09-020731)

Met ruim 1.8 promille achter het stuur, rijbewijs ingevorderd

Vriezenveen

Een 30-jarige automobilist uit Westerhaar mocht maandagmorgen 23 februari zijn rijbewijs inleveren. De ademanalyse wees ruim 1. 8 promille uit.

Een 30-jarige automobilist uit Westerhaar werd maandagmorgen 23 februari om ongeveer 00.50 uur gecontroleerd op de Bouwmeesterstraat in Vriezenveen. Bleek dat hij behoorlijk diep in het bekende glaasje had gekeken en hij werd overgebracht naar het bureau. Hier wees de ademanalyse 1.87 promille uit en het rijbewijs van de 30-jarige werd ingevorderd. Proces-verbaal wordt opgemaakt. (09-020715)

tel. 053-4555588


---- --