Politie Gelderland-Zuid

Inbreker betrapt

Nijmegen, 23-02-2009 o Zondagnacht omstreeks 03.00 uur is een 51-jarige man uit Vught aangehouden op de Graafseweg in Nijmegen. De man wordt verdacht van poging tot inbraak in een woning.

De melder, een 26-jarige man uit Nijmegen was wakker geworden door een geluid. Dit bleek te worden veroorzaakt door iemand die probeerde in te breken. De melder ging naar beneden en waarschuwde de politie. De inbreker nam de benen en de melder ging achter hem aan. De melder gaf aan de meldkamer de route door en het signalement.

Agenten troffen beide mannen hardlopend aan op de Graafseweg. De agenten stapten uit de auto en zette de achtervolging in. Voordat de verdachte kon worden ingerekend zagen de agenten dat deze tijdens het rennen nog wat weggooide. Dit bleek later een schaar te zijn. Ook droeg de verdachte handschoenen en was hij in het bezit van een zaklamp. De Vughtenaar vertelde dat hij net een dag vrij was uit de gevangenis. De verdachte werd ingesloten. De politie heeft de zaak in onderzoek. (14)

Laatst gewijzigd 23-02-2009 11:00 | © Regio Gelderland-Zuid |