Politie Utrecht

Persberichten Eemland zuid, 10.00 uur

Utrecht, 23-02-2009

Aangehouden na inbraak

AMERSFOORT- Op vrijdagochtend werd er ingebroken in een woning. De vermoedelijke verdachte werd later aangehouden. Bij deze aanhouding raakten twee agenten gewond.

Op vrijdagochtend werd er ingebroken in een woning aan de Kattenbroekerweg. Agenten gingen ter plaatse en troffen de verdachte niet meer aan. Bij de agenten rees het vermoeden dat de inbraak mogelijk was gepleegd door een 20-jarige man uit Amersfoort. De agenten besloten hierop te gaan posten bij zijn woning in Amersfoort. Na enige tijd kwam de 20-jarige man uit Amersfoort bij zijn woning en hij werd aangesproken. Direct hierop kwamen zijn ouders naar buiten, 40 en 45 jaar oud, die zich met de zaak begonnen te bemoeien. Dit liep uit de hand en de agenten werden aangevallen door dit trio. Assistentie werd ingeroepen en zijn ouders werden aangehouden. De 20-jarige man wist de vluchten en is op dit moment nog voortvluchtig. De agenten raakten gewond aan jukbeen en ribben.

In de woning troffen agenten goederen aan die mogelijk van diefstal afkomstig zijn.

De politie heeft de zaak in onderzoek.

Diefstal van kentekenplaten

AMERSFOORT- Op zondagavond werden drie personen aangehouden omdat ze kentekenplaten hadden gestolen. Omstreeks 21.30 uur zagen agenten twee personen bij een auto staan aan de Vondellaan. Het viel de agenten op dat de mannen gehurkt aan de voor en achterkant stonden. Nadat de agenten poolshoogte hadden genomen bleek dat de kentekenplaten van diefstal afkomstig waren. De twee personen die bij de auto stonden en de inzittenden, in de leeftijd van 20 tot 21 jaar uit Amersfoort, werden aangehouden en ingesloten voor verhoor.