Politie Zuid-Holland-Zuid

090222_Alblasserwaard/Vijfheerenlanden

Gorinchem, 23-02-2009

AUTO IN DE SLOOT GEREDEN
LEERDAM Aan de Recht van ter Leede in Leerdam is in de nacht van zaterdag 21 op zondag 22 februari een auto te water geraakt. Bij de bestuurder werd een blaastest afgenomen waaruit bleek dat hij te veel gedronken had. Er werd tussen de 1,15 en 1,25 promille gemeten, terwijl 0,8 promille het maximum is waarmee je mag autorijden. Er zijn geen gewonden gevallen, maar de auto is total loss verklaard.

VOETGANGER GEWOND NA AANRIJDING
SLIEDRECHT Aan de Professor Lorentzlaan in Sliedrecht is op zaterdagmiddag een voetganger gewond geraakt na aanrijding met een auto. De bestuurder van de auto was een 30-jarige man uit Hardinxveld-Giessendam. De voetganger, een 62-jarige vrouw uit Sliedrecht, werd van achteren aangereden, waarna zij met haar hoofd tegen een betonnen vuilnisbak terecht kwam. Zij is met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht en heeft waarschijnlijk een hersenschudding. De politie stelt een onderzoek in.

INBRAAK IN BEDRIJF: VERDACHTEN AANGEHOUDEN
MOLENAARSFGRAAF/DORDRECHT Bij een bedrijf aan de Polderweg Oost in Molenaarsgraaf is op zaterdagochtend 21 februari in de vroege morgen ingebroken. Hierbij werden meerdere zware gereedschappen ontvreemd. Later die nacht werd op de Brouwersdijk in Dordrecht een auto staande gehouden. In de kofferbak troffen agenten meerdere gereedschappen aan. De verdachten gingen ervandoor, maar al snel konden er twee 24-jarige mannen uit Roemenië worden aangehouden. De mannen hebben de diefstal uit het bedrijf in Molenaarsgraaf bekend. Ook de auto waarin zij de spullen vervoerden, bleek gestolen te zijn.