A&F Agrotechnology & Food Innovations


18 feb 2009

Op 15 februari 2009 is de Greenport Campus Zuid-Holland van start gegaan. De Greenport Campus is opgezet om de innovatie in het Zuid-Hollandse glastuinbouwcluster te versterken, waarbij direct een koppeling gemaakt wordt met cursussen en opleidingen voor medewerkers in het cluster.

Ondersteund door een positief besluit van het Ministerie van Economische Zaken en de Provincie Zuid-Holland is in het kader van Pieken in de Delta is de Greenport Campus Zuid-Holland definitief van start gegaan. Met het project is een budget gemoeid van 1,2 miljoen euro, waarvan 8 ton euro wordt bijgedragen door ministerie en provincie. In het project werken Kennisalliantie Zuid-Holland, Wageningen UR, TNO, TU Delft, de Demokwekerij, en Hogeschool INHolland nauw samen met het bedrijfsleven om de glastuinbouw een stap voorwaarts te krijgen op het gebied van innovatie en onderwijs.

Greenport Campus Zuid Holland is gestart met bovenstaande partners, maar staat open voor samenwerking met andere partijen.

Greenport Campus werkt hierbij langs twee lijnen:
1. Innovatie: de Greenport Campus vormt een loket en een trefpunt waar partijen die zich richten op innovatieve ontwikkelingen elkaar kunnen vinden, ontmoeten en inspireren om samen nieuwe ideeën kunnen ontwikkelen.
De Greenport Campus ondersteunt daarnaast actief consortia bij de uitwerking en ontwikkeling van innovatieprojecten.
2. Onderwijs: de Greenport Campus ontwikkelt een breed portfolio van cursorisch onderwijs voor het glastuinbouwbedrijfsleven, waarbij met nadruk de koppeling tussen groen en technisch onderwijs wordt gemaakt.

De Greenport Campus opereert vanuit twee innovatieve centra van de glastuinbouw in Zuid-Holland: de Demokwekerij in Honselersdijk en Wageningen UR Glastuinbouw in Bleiswijk.

---

Contact
Jan-Willem Donkers
0317 - 480076
visitekaartje
jan-willem.donkers@wur.nl
» meer Contact
Meer over dit onderwerp
www.greenportcampus.nl