Gemeente Moerdijk


23-02-2009: HOOM wijst mantelzorgers de weg

Waar kan ik terecht met mijn hulpvragen?

Voor mantelzorgers, mensen die langdurig voor een zieke naaste zorgen, kan de zwaarte van de zorg voor hun dierbare met de tijd toenemen en is de draaglast soms niet meer in balans met de draagkracht. Door het inzetten van respijtzorg, vervangende zorg, en andere ondersteuningsmogelijkheden van HOOM is het mogelijk om die balans weer in evenwicht te brengen.

Voor alle mantelzorgers
Om meer mantelzorgers te bereiken worden binnen de gemeente Moerdijk in verschillende kernen bijeenkomsten georganiseerd, zodat er zeker ook een bij ú in de buurt zal zijn. Tijdens deze middagen willen wij in een gezellige ambiance met u praten over de
ondersteuningsmogelijkheden die er zijn voor mantelzorgers. Om de informatie over alle hulpvragen zo compleet mogelijk te kunnen beantwoorden is tijdens deze bijeenkomst tevens een consulent van het Wmo loket gemeente Moerdijk aanwezig. Er zal gelegenheid zijn om vragen te stellen en met andere mantelzorgers ervaringen uit te wisselen.

Deze bijeenkomsten worden georganiseerd op woensdagmiddagen van 13.30 tot 15.30 uur in:
Klundert op 4 maart 2009 in het Parochiehuis, Oosterstraat 20 Zevenbergen op 11 maart 2009 in het Gemeenschapshuis de Kristal, Kristallaan 25c
Fijnaart op 25 maart 2009 in De Parel, Prinses Margrietstraat 15

VertELSter Els brengt een stukje ontspanning: met haar verhalen neemt zij ons mee in een mooie wereld van droom en fantasie.

HOOM Hulp & Ondersteuning op Maat
Is er voor iedereen die in de thuissituatie hulp en zorg geeft of die hulp juist nodig heeft. Marja Jaspers coördinator mantelzorg en Lian Konings coördinator vrijwilligerszorg willen deze middag zoveel mogelijk mantelzorgers informeren over de mogelijkheden van HOOM. Kent u iemand die met u mee wil gaan, dan is dit geen probleem. Ook als u nog niet bekend bent bij HOOM kunt u aan deze middagen deelnemen. Er zijn geen kosten aan verbonden. U kunt zich aanmelden voor een van deze bijeenkomsten via onderstaande telefoonnummers.

Marja Jaspers
Lian Konings
Coördinator Mantelzorgondersteuning Coördinator Vrijwilligerszorg
06 12383101
06 53100743