Gemeente Lelystad

Rosalinde Stins loopt dagje mee met burgemeester

Rosalinde Stins, winnares van Het beste idee van Lelystad, neemt op 23 februari een kijkje nemen in de keuken van burgemeester Margreet Horselenberg.

Stins is tijdens de nieuwjaarsreceptie van 7 januari verkozen tot winnares met het beste idee van Lelystad. De beloning voor het beste idee van Lelystad bestaat uit een bedrag van 250,00 én een dag meelopen met de burgemeester van Lelystad.

Programma

Rosalinde Stins wordt op 23 februari om 13.45 uur verwacht bij Horselenberg. Stins gaat dan een middag meelopen met de burgemeester. Op deze dag is een erg leuk programma samengesteld. Vanaf 14.00 tot 15.30 zijn er twee bedrijfsbezoeken ingepland, waarbij het onder andere gaat over sponsoring. Van 16.00 tot 17.00 is er een naturalisatieceremonie in de raadzaal van het stadhuis gepland.

Het thema van de nieuwjaarsreceptie was dit jaar Jong-leren in Lelystad. Aan de jonge Lelystedelingen werd gevraagd hoe zij tegen Lelystad aankijken, wat ze anders zouden willen of wat volgens hen beter kan. Rosalinde

Ideeën

Stins kwam met het winnend idee: als zij burgemeester was van Lelystad zou zij onder meer het goede voorbeeld geven door gemeentelijke gebouwen milieuvriendelijker en energiezuiniger te maken, de stad groener maken, meer woningbouwverenigingen, inwoners van Lelystad nog meer bij de gemeente betrekken, zorgen dat de prijzen van winkelpanden naar beneden gaan zodat meer kleinere ondernemers zich kunnen gaan vestigen en ruimere fietsstallingen plaatsen. Kortom de jonge Lelystedelinge heeft een ruim aanbod aan creatieve ideeën.
---