Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap

Bravo ­ Branchevereniging voor Gastouders
t.a.v. Mevr. B. Goedraad
Hennegras 10
2498 BL Den Haag

Den Haag Ons kenmerk Uw brief van: 19 februari 2009 KO/90419 27 oktober 2008 en 26 november 2008

Onderwerp
Uw visie op de toekomst van gastouderopvang en
het experiment innovatieve kinderopvang

Geachte mevrouw Goedraad,

Op 21 november 2008 ontving ik een afschrift van de brief die u op 27 oktober 2008 heeft gezonden aan de vaste kamercommissie OCW. Bij de brief was de bijlage "Breng Ruimte Aan Voor Ontwikkeling Gastouders" bijgevoegd, waarin uw visie op de ontwikkeling van gastouderopvang wordt weergegeven.

Ik dank u voor uw bijdrage aan de discussie over gastouderopvang. In uw voorstel reageert u tevens op de hoofdlijnen die het kabinet uiteen heeft gezet in de brief die op 20 juni 2008 naar de Tweede Kamer is gestuurd. Evenals in uw plannen wordt daarin gesproken over twee vormen van gastouderopvang: een professionelere vorm en een lichtere variant. Ik kan u mededelen dat de ministerraad op 19 december 2008 het wetsvoorstel waarin deze hoofdlijnen worden uitgewerkt, heeft geaccordeerd. De stukken zijn inmiddels verzonden naar de Raad van State.

Eerder dan dat het wetsvoorstel openbaar wordt ­ en dat is op het moment van indiening bij de Tweede Kamer ­ kan ik niet vooruitlopen op de inhoud van het wetsvoorstel en daarmee ook niet op uw suggesties om de gastouderopvang te veranderen. Er kan dan ook op een later moment een inhoudelijke reactie op uw plannen komen.




blad 2/2

In antwoord op uw brief van 26 november 2008 kan ik u voorts berichten dat ik voornemens ben om het experiment innovatieve kinderopvang te verlengen met twee jaar.

de staatssecretaris van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap,

Sharon A.M. Dijksma

Cc: Voorzitter van de vaste kamercommissie voor OCW