Gemeente Dongen

Aanvraag vergunning Fietspad Kanaaldijk Noord

Publicatiedatum: 23-2-2009

Rijkswaterstaat (RWS) heeft de gemeente Dongen gevraagd aanvullende informatie in te dienen bij de aanvraag voor de vergunning Fietspad Kanaaldijk Noord. Daarbij gaat het om een nadere onderbouwing van de ecologische motieven.

Reactie wethouder
Wethouder Ad Stoop (verkeer): ,,Uit het oogpunt van een zo zorgvuldig mogelijke procedure zijn we natuurlijk graag bereid die extra informatie te leveren. We zullen dat doen op een zo kort mogelijke termijn.

Gesprek
Op 4 maart 2009 heeft ter voorbereiding op de nieuwe aanvraag een overleg plaats tussen de gemeente Dongen en RWS.

Raadsbesluit
Op 3 juli 2008 stemde de gemeenteraad van Dongen in met de aanleg van een fietspad langs de Kanaaldijk Noord. Voor de aanleg van het fietspad is een vergunning van Rijkswaterstaat (RWS) noodzakelijk.

Ontwerpbeschikking
De aanvraag hiervoor is door de gemeente Dongen op 21 juli 2008 ingediend. Op 1 oktober 2008 is door RWS een ontwerpbeschikking afgegeven. Deze ontwerpbeschikking heeft zes weken ter inzage gelegen.

Andere zienswijzen
In deze periode hebben belanghebbenden de mogelijkheid gehad een zienswijze in te dienen. Bij RWS is een tweetal zienswijzen binnengekomen. Eén van een individuele burger en één van de actiegroep NatPad. Naar aanleiding van deze zienswijzen heeft op 13 februari 2009 overleg plaatsgevonden tussen een delegatie van Rijkswaterstaat en de gemeente Dongen. Uitkomst van dit overleg is dat RWS, vooruitlopend op eventuele besluitvorming, een nadere onderbouwing wenst van de ecologische motieven van de door de gemeente Dongen ingediende vergunningaanvraag.