Politie Drenthe

Maandag

Assen, 23-02-2009

Rijbewijs bromfietser ingevorderd

EMMEN De politie vorderde zondagavond het rijbewijs in van een 41 jarige bromfietser uit Emmen. De man reed met een alcoholgehalte van 1,9 promille over de Rondweg in Emmen. De man is aangehouden. Na het uitvoeren van de ademanalyse vorderde de politie het rijbewijs van de man in. Met een proces-verbaal voor het rijden onder invloed en een rijverbod van tien uur is hij later weer in vrijheid gesteld. (09-013379)

Aanhangwagen gestolen

PESSE - Tussen zaterdagmiddag en zondagmorgen is op de Hendrik Reindersweg in Pesse een één-assige Ansems aanhangwagen gestolen. De aanhanger stond geparkeerd voor de woning van de eigenaar. Die ontdekte zondagmorgen de diefstal en deed aangifte bij de politie. (09-013298)

Dieseldief aangehouden

NIEUW SCHOONEBEEK - Op het terrein van een transportbedrijf aan de Europaweg in Nieuw Schoonebeek is zondagavond een waarschijnlijk Poolse man aangehouden. Hij wordt verdacht van diefstal van dieselolie.

De eigenaars van het transportbedrijf werden door het geblaf van hun hond geattendeerd op iets verdachts op hun terrein. Bij een vrachtwagen ontdekten ze dat de dop van de dieseltank geforceerd was en dat er een grote plas dieselolie onder lag. Een verdere speurtocht leidde hen naar een sloot waar een hevig maar dieselolie stinkende man werd aangetroffen. Deze werd overgedragen aan de gewaarschuwde politie. De verdachte man kon zich niet identificeren en wenste geen naam op te geven.De politie trof in de omgeving een auto met Pools kenteken aan waarin jerrycans, slangen en inbrekerswerktuigen lagen. De auto werd in beslag genomen. De verdachte is voor nader onderzoek ingesloten. Namens het transportbedrijf is aangifte gedaan. (09-013386)

Aangehouden op verdenking mishandeling

EMMEN De politie stelt een onderzoek in naar wat er zondagavond rond 22.00 uur is gebeurd op de Meerdijk in Emmen ter hoogte van het fietstunneltje in deze weg. Twee groepen jongeren allemaal meer of minder onder invloed van alcohol - troffen elkaar daar, er ontstond onenigheid, en uiteindelijk raakten een 19 jarig meisje uit Drijber en een 15 jarige jongen uit Emmen gewond. Het meisje is onderzocht en behandeld in het ziekenhuis maar mocht daarna naar huis. Een 24 jarige jongen uit Drijber is aangehouden op verdenking van mishandeling van de jongen. Hij is ingesloten. (09-013381)

Branden

EMMEN Zondagavond ontstond er brand in een flatwoning aan de Landschaplaan in Emmen. Waarschijnlijk veroorzaakte een strijkbout een brandje waarop de hele woning vol rook kwam te staan. De gewaarschuwde brandweer bluste de brand. Niemand raakte gewond. (009-013356)

COEVORDEN Een houtkachel veroorzaakte zondagavond brand in een woonboot aan de Bellweg in Coevorden. De bewoner ontdekte zelf d ebrand en probeerde deze nog met water te blussen. Dit lukte echter niet. De brandweer van Coevorden was snel ter plaatse en kon voorkomen dat de hele woonboot verloren ging. Wel brandde de binnenkant helemaal uit. (09-013356)

Parkeerwachter beledigd

EMMEN De politie maakt proces-verbaal op tegen een 44 jarige man uit Emmen. De man beledigde zondagmiddag op de Wilhelminastraat in Emmen een parkeerwachter die hem bekeurde voor foutief parkeren. Hij schold de parkeerwachter ten overstaan van anderen uit voor eikel. De gewaarschuwde politie hield de verdachte aan. Op het politiebureau bood Justitie de man de mogelijkheid om door betaling van een boete van 350,- verdere strafvervolging te voorkomen. Hij wenste dit echter niet te betalen waardoor er nu proces-verbaal wordt opgemaakt en de rechter een oordeel zal vellen. (09-013320)

Zie voor een bericht over de poging om een buschauffeur te overvallen de homepage.

Wilt u meer informatie over deze berichten of wilt u in contact komen met de dienstdoende voorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u bellen met tel. 0592 - 45 1280. De voorlichter is van maandag tot en met vrijdag bereikbaar tot 16.00 uur en op zaterdag en zondag tot 13.00 uur.