Gemeente Vlieland

beroepsprocedure definitieve aanwijzingsbesluiten Natura 2000 in het waddengebied

De Minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV) heeft voor de volgende zeven gebieden de besluiten voor aanwijzing als Natura 2000-gebied vastgesteld: Waddenzee, Duinen en Lage Land Texel, Duinen Vlieland, Duinen Terschelling, Duinen Ameland, Duinen Schiermonnikoog en Noordzeekustzone
In deze besluiten zijn voor de habitattypen, habitatsoorten en vogelsoorten, waarvoor het betreffende gebied is aangewezen instandhoudingsdoelstellingen geformuleerd.

Deze instandhoudingsdoelstellingen vormen het uitgangspunt voor de nog vast te stellen beheerplannen en zijn de natuurwaarden waaraan bij vergunningverlening wordt getoetst. Deze besluiten zijn genomen op grond van artikel 10a van de Natuurbeschermingswet 1998. Deze wet vormt de Nederlandse uitwerking van de Vogel- en Habtitatrichtlijn. Aan deze besluiten is in 2007 een uniforme openbare voorbereidingsprocedure voorafgegaan. Tijdens deze procedure hebben de ontwerpbesluiten ter inzage gelegen en heeft iedereen de mogelijkheid gehad om een zienswijze in te dienen. Voor de genoemde zeven gebieden hebben circa 400 personen en instanties hiervan gebruikgemaakt. De besluiten die nu zijn vastgesteld zijn gebaseerd op de ontwerpbesluiten en de zienswijzen die daarop zijn binnengekomen. Hoe kunt u beroep instellen?

Belanghebbenden die hun zienswijzen als bedoeld in artikel 3:15 van de Algemene wet bestuursrecht naar voren hebben gebracht of redelijkerwijs niet verweten kan worden dit niet gedaan te hebben, kunnen gedurende zes weken beroep instellen. De beroepstermijn loopt van 27 februari 2009 tot en met 9 april 2009. Om in beroep te gaan moet u een beroepsschrift sturen naar: Raad van State, Afdeling bestuursrechtspraak, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Het ondertekende beroepsschrift dient ten minste te bevatten: uw naam en adres, de dagtekening, een omschrijving van het besluit waartegen het beroep is gericht, een opgave van redenen waarom u zich niet met het besluit kunt verenigen. Voor het instellen van beroep is griffierecht verschuldigd. Voor de meest recente informatie over de hoogte van het griffierecht en meer informatie over beroepsprocedures verwijzen wij u naar de website van de Raad van State: www.raadvanstate.nl. Waar kunt u de aanwijzingsbesluiten inzien?

De besluiten liggen ter inzage vanaf 26 februari tot en met 8 april 2009. U kunt de aanwijzingsbesluiten voor de genoemde 7 gebieden en de verschillende achtergronddocumenten inzien tijdens de reguliere openingstijden van onder andere het gemeentehuis van de gemeente Vlieland, het provinciehuis van de provincie Fryslân (Leeuwarden) en de vestiging Noord van de Directie Regionale Zaken van het ministerie van LNV (Groningen).

Nadere informatie

Meer informatie over Natura 2000 en gerelateerde onderwerpen vindt u op de website www.minlnv.nl/natura2000. Hier kunt u ook de documenten die ter inzage liggen downloaden. Voor vragen over Natura 2000 of het opvragen van documenten kunt u op werkdagen van 8.30 uur tot 16.30 uur contact opnemen met het LNV-loket: 0800 - 223 3322 (gratis).

Advertentie

Dit is niet de complete advertentie zoals die op 25 februari 2009 in de Staatscourant en een aantal dagbladen en regionale kranten heeft gestaan. Kijk voor de volledige tekst op de hierboven genoemde internetsite. De advertentie ligt ook ter inzage in onder andere het gemeentehuis van de gemeente Vlieland en op het provinciehuis van de provincie Friesland.