Politie Drenthe

Buschauffeur bedreigd en geslagen

Meppen, 23-02-2009 o Twee nog onbekende jongens hebben zondagavond in Meppen een 37 jarige vrouwelijke buschauffeur met een mes bedreigd en in het gezicht geslagen. De jongens eisten geld en toen ze dit niet kregen sloegen ze de vrouw en vluchtten de bus uit. De vrouw moest zich onder doktersbehandeling stellen. De politie is een onderzoek gestart.

De op dat moment lege en laatste lijnbus tussen Emmen en Hoogeveen stopte in Aalden bij een bushalte waar de beide jongens stonden. Ze hadden een kaartje en gaven aan naar Hoogeveen te moeten. Echter in Meppen drukten ze op de stopknop waarna de chauffeur de bus tot stilstand bracht bij een bushalte aan de De Kockstraat. Het was toen omstreeks 22.50 uur. De twee jongens bedreigden hierop de chauffeur met een mes en riepen; money, money. Toen de chauffeur hen duidelijk maakte dat ze geen geld kregen werd ze in het gezicht geslagen en vluchtten de twee de bus uit.

Signalementen

De vrouw schat de leeftijd van de twee verdachten niet ouder dan 20 jaar. Hun signalementen zijn;

Jongen 1; heel donkere huidskleur, normaal postuur en ongeveer 1.75 1.85 groot. Hij droeg een lederen korte donkere jas met een donkere broek en op zijn hoofd had hij een zwarte capuchon met daaronder ook een donkergekleurde pet

Jongen 2; een lichtere huidskleur dan jongen 1 en hij was ook iets kleiner. Hij had een slank postuur en droeg een donkergekleurde glimmende korte jas met donkere broek. Ook hij had een zwarte capuchon op zijn hoofd met daaronder een donkere pet.

De politie vraagt mensen die mogelijk iets hebben gezien wat verband houdt met deze poging tot overval dan wel menen te weten wie deze twee verdachten zijn, contact op te nemen met 0900-8844. Ook anonieme meldingen zijn welkom op 0800-7000.

Wilt u meer informatie over dit berichten of wilt u in contact komen met de dienstdoende voorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u bellen met tel. 0592 - 45 1280. De voorlichter is van maandag tot en met vrijdag bereikbaar tot 16.00 uur en op zaterdag en zondag tot 13.00 uur.