Politie Utrecht

Persberichten stad Utrecht, 10.00 uur

Utrecht, 23-02-2009

Man met gestolen fiets aangehouden

UTRECHT De politie heeft in de nacht van zondag 22 op maandag 23 februari een man aangehouden omdat hij een gestolen fiets probeerde door te verkopen.

Tijdens de surveillance zagen agenten twee mannen met een bijna nieuwe fiets langs de singel rijden. De agenten vertrouwden het niet en bleven het tweetal op een afstandje volgen. Op de Voorstraat zagen de agenten zij dat de bestuurder van de fiets zijn fiets aan een derde man doorverkocht. De agenten grepen in en hielden de 36-jarige verkoper uit Utrecht aan. Hij had de fiets voor 10,- euro verkocht. De dief werd aangehouden. De politie heeft de fiets voor onderzoek in beslag genomen.

Aangehouden voor auto-inbraak

UTRECHT Zondagavond heeft de politie twee jongens aangehouden omdat zij een inbraak in een auto hadden gepleegd.

Door een getuige werd rond 19.35 uur gezien dat drie jongens zich verdacht ophielden bij een auto die geparkeerd stond op de Van Lawick van Pabstlaan. Toen de getuige zag dat door de jongens werd ingebroken, werd de politie gebeld. Ter plaatse waren de verdachten al gevlogen. Tijdens onderzoek in de omgeving troffen de agenten, aan de hand van de opgegeven signalementen, twee van de drie verdachten aan. Het betrof een 14- en 13-jarige jongen beiden uit Utrecht.

De jongens werden aangehouden en voor verhoor meegenomen naar het bureau. Op het bureau werd duidelijk dat er een derde verdachte, een 14-jarige jongen uit Utrecht, ook betrokken was bij de inbraak. Hij zal later ook naar het bureau gehaald worden.

Dodelijke aanrijding

UTRECHT Zondagavond vond op de Papendorpseweg een aanrijding plaats, waarbij een man om het leven kwam.

Rond 18.10 uur kreeg de politie meerdere 1-1-2 meldingen over een ernstig verkeersongeval op de Papendorpseweg. Ter plaats troffen agenten getuigen aan die inmiddels begonnen waren het slachtoffer te reanimeren. Ambulancepersoneel constateerde dat het 35-jarige slachtoffer uit Nieuwegein was overleden aan de gevolgen van de aanrijding. De man was door nog onbekende oorzaak met zijn auto in een slip geraakt en een groot aantal malen over de kopgeslagen. Hierbij is hij vermoedelijk uit zijn auto geslingerd. De verkeerspolitie doet onderzoek naar de exacte oorzaak van het ongeval.

Hennepkwekerij aangetroffen

UTRECHT De politie heeft op het Kernkampplantsoen een hennepkwekerij aangetroffen en ontmanteld. Vijf verdachten werden aangehouden.

Omstreeks 15.30 uur startte de politie een onderzoek in een woning aan het Kernkampplantsoen. Uit binnengekomen informatie en politieonderzoek zou zich in de woning een hennepkwekerij bevinden. In eerste instantie werd op aanbellen niet opengedaan. Uiteindelijk ging de deur open en trof de politie in drie vertrekken hennepplanten aan. In de woning waren vijf personen bezig met het verzorgen en knippen van de planten. De vijf, in de leeftijd van 29 tot 45 jaar uit Nieuwegein, werden allen aangehouden en voor verhoor meegenomen naar het bureau. In totaal werden ruim 360 planten en de complete apparatuur in beslag genomen.