Politie Hollands Midden

Datum: 23 februari 2009

Noordwijkerhout Verdachten van woninginbraak aangehouden De politie heeft in de nacht van zaterdag 21 op zondag 22 februari twee mannen uit Noordwijkerhout van 22 jaar aangehouden op verdenking van woninginbraak. De politie kreeg de melding, dat er werd ingebroken in een woning aan het Westeinde. Omdat de personen mogelijk nog in de woning waren werd ook een politiehond ingezet. Één van de verdachten die in de woning was gaf zich pas na drie keer waarschuwen over. De tweede verdachte werd liggend op het balkon aangetroffen. De politie doet verder onderzoek.

Noordwijkerhout Verkeersongeval Vrijdag 20 februari om 23.40 uur vond op de Gooweg een verkeersongeval plaats. Een 17 jarige fietser uit Voorhout en een 16 jarige bromfietser uit Noordwijkerhout reden over de Gooweg in tegenovergestelde richting van elkaar. De fietser die zonder voorlicht reed kwam op een gegeven moment op de weghelft van de bromfietser terecht waarna ze met elkaar in aanrijding kwamen. De fietser werd met letsel in het gezicht overgebracht naar het LUMC. De bromfietser moest zich onder behandeling van een huisarts stellen.

Lisse Vrouw overlijdt na aanrijding door man onder invloed De politie heeft zaterdag 21 februari een 47-jarige man uit Lisse aangehouden. Deze veroorzaakte onder invloed van alcohol rond 16.00 uur een dodelijk ongeval op de hoek Stationsweg/Van Lyndenweg. Hier schepte hij een 65-jarige vrouw uit Lisse die de weg overstak. Zij is ter plaatse overleden. De man is aangehouden en voor verhoor naar het politiebureau overgebracht. De ademanalyse wees 720 ug/l uit.

Katwijk Politie onderzoekt mishandeling De politie onderzoekt de mishandeling van een 16 jarige Katwijker op zondag 22 februari. De Katwijker werd in een uitgaansgelegenheid geslagen door een bekende van hem. Deze zou hem van te voren op een feestje in een woning hebben gewaarschuwd om niet naar de uitgaansgelegenheid te gaan. Aanleiding voor de mishandeling is waarschijnlijk iets dat de Katwijker zou hebben gezegd tegen de vriendin van de kennis.

Warmond Portemonnee gestolen De politie doet onderzoek naar de diefstal van een portemonnee van een 88 jarige man uit Warmond. In verband met dit onderzoek is de politie op zoek naar getuigen. De man werd zaterdag 21 februari rond 15.15 uur op de Raadhuisdam benaderd door een getinte man van tussen de 20 en 30 jaar oud. Hij was met een oude damesfiets en had eerder die middag al bij de Warmonder gelopen. De dader stak zonder pardon zijn hand in de jaszak van de Warmonder en haalde daar man's portemonnee uit. Een paar klappen door de Warmonder in zijn richting kon niet verhinderen dat hij er mee wegliep in de richting van de Dorpsstraat. Een ieder die informatie denkt te hebben die kan leiden tot de aanhouding van de dader, wordt gevraagd contact op te nemen met de recherche in Noordwijk. Dit kan via 071-3644713 of 0900-8844. Indien u wel informatie heeft, maar anoniem wenst te blijven kunt u contact opnemen met Meld Misdaad Anoniem, 0800 - 7000.

Leiden Inbraak in café De politie is een onderzoek gestart naar een inbraak in een café aan de Hogewoerd. Op zaterdagochtend 21 februari, rond 09.10 uur in de ochtend, kreeg de politie een melding van een alerte getuige dat er ingebroken werd in het café. Een raam was ingeslagen en ze hoorde geluiden in het pand. Ze belde direct de politie en gaf het signalement van de drie verdachten door. Agenten zijn er direct op af gegaan, maar de verdachten waren toen al gevlogen. Op de 4e Binnenvestgracht hield de politie een persoon aan omdat hij aan het signalement voldeed. Nader onderzoek wees uit dat hij niet behoorde tot een van de verdachten en is hij vrijgelaten.

Leimuiden Verdachte van insluiping aangehouden De politie heeft zaterdag 21 februari een 39 jarige man uit Zwaanshoek aangehouden op verdenking van insluiping in een woning aan de Westerdijk. De bewoners ontdekten 's middags de verdachte in de woning en belden de politie. De verdachte probeerde met een smoes weg te komen en liep al richting zijn auto. De bewoner wilde de man tegenhouden en gaf hem een duw. De verdachte dreigde echter met een mes en zag kans weg te rennen naar zijn auto. Tijdens zijn vlucht raakte hij de auto van de bewoner en reed vervolgens met hoge snelheid weg. De man werd kon daarna in Hoofddorp aangehouden. De politie doet verder onderzoek.

Hazerswoude-Rijndijk Man belt bewoners en vraagt pincode Een aantal bewoners van een seniorenflat zijn in de week van maandag 16 februari gebeld door een onbekende man. De man vroeg om de pincodes van de bewoners en vroeg ook waar ze de pasjes bewaren. Vooralsnog is niemand bestolen van hun pas. De politie waarschuwt voor deze praktijken en adviseert nooit in te gaan op dergelijke vragen.

Nieuwerbrug Greep naar geld mislukt Een greep naar geld door een man en een vrouw bij een antiekwinkel aan de Weijpoort is zaterdag 21 februari rond 14.25 uur mislukt. Het stel van rond de 40 tot 45 jaar probeerde verwarring te stichten bij de eigenaar door een geldwisseltruc. Er ontstond een worsteling waarop het stel direct met een auto en zonder geld vertrok. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Gouda Aanhouding voor bezit ploertendoder Een 22 jarige man uit Valkenswaard is zondag 22 februari rond 02.20 uur aangehouden voor het bezit van een ploertendoder. De politie werd daarop gewezen door anderen uit een groep jongeren met wie hij in het station was. Agenten hadden al ingegrepen toen zij één van de jongeren tegen een rolluik zagen plassen. Deze kreeg daarvoor een bekeuring. De bezitter van de ploertendoder kreeg een proces-verbaal voor verboden wapenbezit.

Krimpen a/d Lek Beroofd bij afstorten van geld Twee jongens hebben vrijdag 20 februari rond 21.10 uur de eigenaar van een supermarkt beroofd van geld. Dit gebeurde tijdens het afstorten van geld bij de afstortkluis van een bank aan Hoofdstraat. Plotseling verschenen de twee daders, bedreigden de man met een op een vuurwapen gelijkend voorwerp en namen het nog af te storten geld mee. Ze renden daarmee weg in de richting van de brandweerkazerne. De politie startte onmiddellijk een uitgebreid onderzoek. Dat is tot op heden nog zonder resultaat gebleven.

------------------------------------ einde berichten -------------------------------------------------
---