Gemeente Harenkarspel


Commissievergadering Algemeen Bestuurlijke Zaken

Maandagavond 23 februari 2009 vergadert de commissie Algemeen Bestuurlijke Zaken (ABZ) in het gemeentehuis aan de Oostwal in Tuitjenhorn. De vergadering begint om 20.30 uur in de grote commissiekamer 013 bereikbaar via ingang avondgebruik aan de Delftweg. De vergadering wordt geleid door voorzitter H. de Ruiter, is openbaar en dus toegankelijk voor een ieder. Burgers die willen inspreken, kunnen zich tot een half uur voor de vergadering aanmelden bij de raadsgriffier.

Enkele onderwerpen op de agenda zijn:

1. Opening.

2. Spreekrecht burgers.

3. Vaststellen van de agenda

4. Vaststelling besluitenlijst openbare vergadering commissie ABZ van 12 januari 2009

5. Voortgang (on-) mogelijkheden samenvoeging met meerdere gemeenten
6. Voorstel om onderdeel lid 2 sub d (artikel 18) Spreekrecht burgers Reglement van Orde te schrappen per 1 mei 2009.
7. Verhoging bijdrage fractieondersteuning en wijziging Verordening Fractieondersteuning Harenkarspel 2005.

8. Bestuursopdracht Kadernota 2009, voorstel aan raad om hiermee in te stemmen

9. Ontwerp APV Harenkarspel 2009, voorstel aan raad om met APV Harenkarspel 2009 de APV 1998 te vervangen

10. Voorstel tot raadsvoorstel over instemming met risico-communicatieplan, keuze uit drie varianten en bijbehorend budget

11. Ingekomen stukken; voor kennisneming aannemen: a. Brief GS over financieel toezicht; b. verzoek van Tibet Support groep om 10 maart vlag Tibet op gemeentehuis te laten wapperen; c open brief fractievoorzitter BKV Zijpe over bestuurlijke toekomst. Ter afdoening college: a. Brief van Rekenkamercommissie over Wet Dwangsom; b. brief rechtbank Alkmaar over beroep van TeVoet Vereniging van Wandelaars Amsterdam.

12. Mededelingen en stukken ter inzage in het kader van de actieve informatieplicht van het college: a. Voortgangslijst raad en raadscommissie voor ABZ onderwerpen met gelegenheid hierover vragen te stellen. b. Toezeggingenlijst raad en raadscommissie voor wat betreft ABZ-onderwerpen met gelegenheid om hierover aan de portefeuillehouders vragen te stellen. c. stukken ter inzage: decembercirculaire gemeentefonds, brief college aan rekenkamercommissie over onderzoeken, aantrekken kasgeldlening, implementatie wet tijdelijk huisverbod, planning 2009 P & C producten.

13. Inventarisatie onderwerpen thema-avonden 2009
14. Rondvraag en sluiting

De volledige agenda is te vinden op deze website www.harenkarspel.nl in de rubriek gemeentebestuur onder Agenda commissies Het wapen van de gemeente Harenkarspel
Gemeentehuis :
Oostwal 2,
1747 EZ Tuitjenhorn
Postbus 10,
1749 ZG Warmenhuizen
Telefoon 0226-396600