Gemeente Zoetermeer

Afsluiting Du Meelaan

De Du Meelaan is vanaf maandag 23 februari tot en met vrijdag 27 maart afgesloten voor het doorgaand verkeer. Het betreft het gedeelte tussen de Dirc van de Doortogelaan en de Van Aalstlaan. De omleidingsroute wordt met borden aangegeven.

De afsluiting is nodig omdat de loopbrug over de Du Meelaan en de hellingbaan aan de zijde van het Van Doornenplantsoen worden gesloopt. Vervolgens wordt er voor de duur van circa vier á vijf jaar een tijdelijke brug geplaatst.

De werkzaamheden zijn inmiddels gestart met het rooien van een aantal bomen op de Du Meelaan. Dit is nodig omdat de noordelijke rijbaan wordt verlegd en het autoverkeer in beide richtingen over de zuidelijke rijbaan gaat rijden. Na de werkzaamheden worden in het plantseizoen nieuwe bomen geplant. Het fietsverkeer maakt voortaan gebruik van het fietspad op de noordzijde van de Du Meelaan.

Verder wordt het gebied voor en rondom de RandstadRailhalte Palenstein definitief ingericht.

Er komen nieuwe trappen aan beide zijden van de halte. De halte blijft tijdens de werkzaamheden bereikbaar. Hierna wordt het gehele voorterrein van de halte als een plein ingericht. Ook de kruising Gaardedreef Du Meelaan Van Aalstlaan wordt aangepast om deze verkeersveiliger te maken.
Voetgangers en fietsers worden langs de werkzaamheden omgeleid. De bus rijdt via de Van Diestlaan en de Osylaan richting de Italïelaan.