Gemeente Enschede

'Eerst sparen dan uitgeven'Theaterproject moet voorkomen dat scholieren teveel lenen

Maandag 23 februari om 09.00 uur vindt de première plaats van de voorstelling voor Enschedese scholieren met als thema `schuldpreventie'. Het stuk, `Cashflow' moet een oud motto, `eerst sparen dan uitgeven', nieuw leven inblazen. De gemeente heeft 30.000 euro subsidie vrijgemaakt om het project naar Enschede te halen. Komende maanden moet de voorstelling, in het Vestzaktheater, 8471 Enschedese scholieren bereiken. Wethouder Myra Koomen zal maandag de première bijwonen.

De gemeente Enschede hecht grote waarde aan het voorkomen dat jongeren in de schulden raken. In de berichtgeving van de afgelopen weken blijkt eens te meer dat jongeren vaak als eerste de dupe worden van een recessie. Jongeren zijn een kwetsbare groep die door de commercie makkelijk gevonden wordt. Zij kunnen door het `vroeg' opbouwen van schulden in grote problemen terecht komen en geen uitweg meer zien. Reden genoeg voor de gemeente om scholieren preventief voor te lichten over de gevaren van lenen. De voorstelling `Cashflow' spreekt de jongeren op een stoere en eigentijdse wijze aan en geeft de jongeren stof tot nadenken.

Verdeling over de scholen
In totaal worden er 170 voorstellingen gegeven die als volgt verdeeld zijn over de Enschedese scholen:

- Het stedelijk Lyceum: 3849

- Bonhoeffercollege: 4038

- Greijdanuscollege: 154

- AOC (VMBO): 430

Cashflow
Cashflow is een voorstelling, uitgevoerd door theatergroep Thot, waarin de spanning duidelijk wordt tussen meedoen, vriendschap, liefde en de grenzen van geld. De doelgroep waarvoor het stuk geschreven is zijn jongeren van 15 tot 17 jaar. De voorstelling duurt 45 minuten waarna aan de hand van stellingen nog 45 minuten wordt nagepraat met de scholieren.

Geplaatst: 19 februari 2009.

19 februari 2009