Tweede Kamer der Staten Generaal

De vaste commissie voor Defensie brengt van maandag 23 tot en met zaterdag 28 februari 2009 een werkbezoek aan de Verenigde Staten. Doel van dit bezoek is om meer inzicht te verkrijgen in de kandidaten voor de vervanging van de Nederlandse F-16 jachtvliegtuigen.

In Washington ontmoet de commissie op dinsdag en woensdag onder andere vertegenwoordigers van het U.S. Government Accountability Office (GAO), het Congressional Budget Office (CBO) en leden van de Armed Services Committees van het Huis van Afgevaardigden en beleidsmedewerkers van de Senaat. In het Pentagon ontmoet de delegatie op dinsdag de heer John J. Young, Secretary of Defense for Acquisition, Technology and Logistics.


Donderdag 26 februari bezoekt de delegatie het Lockheed Martin Center for Innovation in Suffolk, Virginia. Op vrijdag 27 februari zijn de leden in Fort Worth te gast bij Lockheed Martin.

De delegatie bestaat uit de volgende leden:
De heer H. Van Baalen (VVD), delegatieleider in Washington; Mevrouw K. van Velzen (SP), delegatieleider in Fort Worth; De heer R. Knops (CDA); Mevrouw S. Uitslag (CDA); Mevrouw A. Eijsink (PvdA); mevrouw L. Jacobi (PvdA); De heer A. Boekestijn (VVD); De heer H. Brinkman (PVV); Mevrouw M. Peters (GroenLinks); De heer J. Voordewind (ChristenUnie); De heer B. Van Der Ham (D66).