Gemeente Noordenveld

nieuwe scholen rijker

Noordenveld drie nieuwe scholen rijker

Gepubliceerd op: 18 februari 2009

De gemeente Noordenveld is maandag 23 februari 2009 drie nieuwe scholen rijker. Op die dag beginnen zo'n 450 leerlingen in een nieuw schoolgebouw aan hun schooldag. De scholen worden later dit jaar officieel geopend.

De Eskampen

Openbare Dalton Basisschool De Eskampen in Peize verhuist van Kipkampen 2 naar Boerakkerweg 2a. De bijna 300 leerlingen waren gehuisvest in de oude school aan de Boerakkerweg, in noodlokalen en in De Essen. Met het gereedkomen van de nieuwe school zijn alle leerlingen weer onder een dak. Het gebouw is speciaal ontworpen om het Daltononderwijs op de Eskampen verder uit te kunnen bouwen. De Eskampen is nu gevestigd op de onderwijs- en sportcampus in Peize waar OBS 't Spectrum anderhalf jaar geleden al z'n nieuwe school in gebruik heeft genomen. De onderwijs- en sportcampus in Peize is ontworpen door Bureau Bos te Baarn en gebouwd door Siersma Bouw te Leek.

OBS Roderwolde

De 45 leerlingen van Openbare Basisschool Roderwolde verhuizen van Hoofdstraat 8 naar de multifunctionele accommodatie (MFA) aan de Hoofdstraat 21b in Roderwolde. Het oude gebouw voldeed al jaren niet meer aan de eisen die aan een onderwijsgebouw gesteld mogen worden. Met de MFA in Roderwolde hebben het dorp en z'n omgeving een accommodatie waar het onderwijs en het verenigingsleven trots op kunnen zijn. Het unieke van de totstandkoming van de MFA is mede gelegen in het feit dat de bevolking van Roderwolde in groten getale het afgelopen jaar de handen uit de mouwen heeft gestoken. Het grondwerk, het slopen, de aanleg van de bestrating en het schilderwerk zijn door de bevolking van Roderwolde zelf uitgevoerd. De MFA Roderwolde is ontworpen door architectenbureau Tromp partners te Joure en gebouwd door Buitenveld te Oosterwolde.

De Esborg

Praktijkschool de Esborg verhuist van de Schoolstraat 1 te Roden naar de Burchtlaan 2 te Roden. De ruim 100 leerlingen verruilen het karakteristieke schoolgebouw aan de Schoolstraat voor een splinternieuw gebouw dat voldoet aan alle eisen die gesteld worden aan modern praktijkonderwijs. De Esborg is ontworpen door Klein architecten te Emmen en gebouwd door Geveke bouw.

De gemeente Noordenveld investeert al jaren in nieuwe onderwijsgebouwen. In de afgelopen twee jaar hebben de Ronerborg en SBO 't Hoge Holt te Roden en openbare basisschool 't Spectrum te Peize al hun nieuwe onderwijsgebouwen betrokken. Met het gereed komen van weer drie nieuwe gebouwen worden nu 450 leerlingen gehuisvest in moderne schoolgebouwen die zodanig zijn ontworpen, dat ze passen bij de onderwijsbehoeften van de kinderen.