Gemeente Enschede

Minister Van der Laan aanstaande maandag op wijkbezoek in Velve-Lindenhof

Maandag 23 februari 2009 komt minister Van der Laan, voor Wonen, Wijken en Integratie, voor een wijkbezoek naar Enschede. Hij bezoekt dan de aandachtswijk Velve-Lindenhof.

Het is voor het derde opeenvolgende jaar dat een minister van WWI de wijk bezoekt. Minister Van der Laan zal zich in gesprekken met bewoners, buurtwerkers en bestuurders laten informeren hoe het staat met de uitvoering van de overeenkomst (charter) voor Velve-Lindenhof. Het charter is maart 2008, tijdens het vorige werkbezoek, ondertekend. In het charter worden ambities en inzet vastgelegd die van het Rijk, gemeente en corporaties nodig zijn om het Wijkactieplan voor verbetering van de leefbaarheid in Velve-Lindenhof uit te voeren.

Velve-Lindenhof is één van de 40 krachtwijken die volgens de minister een steuntje in de rug kunnen gebruiken. De minister is van plan om elk jaar deze wijken te bezoeken om te zien hoe het gaat met de projecten uit het charter.

In de toekomstvisie 2020 van Enschede is veel ruimte voor de ontwikkeling van levendige wijken in de stad met veel ruimte voor burgerinitiatieven en participatie. De gekozen aanpak in Velve-Lindenhof sluit hier prima op aan.

Geplaatst: 18 februari 2009.

18 februari 2009