Gemeente Vlaardingen


Start werkzaamheden Utrechtlaan

17 februari 2009

In de week van 23 februari vinden de eerste voorbereidende werkzaamheden plaats voor herinrichting van de Utrechtlaan. Naar verwachting gaat op maandag 2 maart daadwerkelijk de schop in de grond.

De komende maanden wordt de riolering vernieuwd, de inrichting wordt aangepast en de laan wordt opgehoogd.

De werkzaamheden
Omdat de Utrechtlaan een drukke verbindingsweg is, zullen de werkzaamheden gefaseerd plaatsvinden. Begonnen wordt aan de zijde van de Amsterdamlaan. Vanaf dat punt wordt eerst alleen de noordelijke rijbaan in de richting van de Parijslaan aangepast. Vervolgens wordt opnieuw begonnen bij de Amsterdamlaan en wordt de zuidelijke rijbaan aangepast. De omleidingroutes zullen worden aangegeven met de bekende gele verkeersborden. Het streven is om de werkzaamheden voor de kerstdagen af te ronden.

Verkeer en de busverbinding
Gedurende de uitvoering van werkzaamheden zal steeds één rijbaan beschikbaar blijven voor auto- en fietsverkeer. Zolang er werkzaamheden in de Utrechtlaan plaatsvinden, zullen de buslijnen 56 en 57 niet over de Utrechtlaan rijden. De busroute wordt omgeleid via de Kopenhagenlaan, Amsterdamlaan en Olmendreef in beide richtingen. Op de hoek van de Utrechtlaan en de Amsterdamlaan zal een tijdelijke bushalte worden gemaakt.