Gemeente Heemskerk


dinsdag, 17 februari 2009

Sloop Kennemer College Jan van Kuikweg

De nieuwbouw van het Kennemer College aan de Van Riemsdijklaan is bijna af. Vanaf 23 februari krijgen de leerlingen, die nu nog gehuisvest zijn in het gebouw aan de Jan van Kuikweg, les in het nieuwe gebouw. Het oude gebouw aan de Jan van Kuikweg wordt gesloopt.

Het totale sloopproces vergt ongeveer dertien weken. Met de voorbereiding van de sloop, in de school zelf, wordt begin maart gestart, zodat vanaf begin april daadwerkelijk gesloopt kan worden. De sloop duurt ongeveer zes weken: half mei zijn alle sloopwerkzaamheden afgerond. De slooptijden zijn dagelijks tussen 7.00 uur en 18.00 uur. De omwonenden wordt dringend verzocht niet te parkeren aan de zijde van de school.

Voor zover mogelijk wordt alles in het werk gesteld om overlast te voorkomen. Er wordt gefaseerd gesloopt zodat de overlast beperkt kan blijven. Daar waar mogelijk worden geluidsbeperkende maatregelen getroffen en wordt er gesproeid worden om de stofoverlast te beperken. Na de sloop wordt de buitenruimte verder ingericht. Deze werkzaamheden zijn naar verwachting voor het nieuwe schooljaar afgerond.
---