RTL Group

Vers bloed en bloedstollende zaken in Crime Scene Investigation

CSI-kopstuk Gil Grissom en consorten voorzien de crimeliefhebbers weer van buitengewone en bloedstollende zaken bij de start van het negende seizoen van Crime Scene Investigation, dat vanaf maandag 23 februari te zien is bij RTL 4. In de eerste aflevering schiet de adrenaline bij alle teamleden direct in razend tempo door de aderen als hun collega Warrick (Gary Dourdan) blijkt te zijn neergeschoten. Hij overleeft het niet en sterft in de armen van Grissom. De CSIers gaan op zoek naar Warricks moordenaar en moeten ondertussen zien om te gaan met dit grote verlies.

De lege plek van Warrick wordt later in de serie kortstondig opgevuld met de teruggekeerde Sara Sidle (Jorja Fox). Zij worstelt echter met haar gevoelens voor Grissom en neemt opnieuw een drastisch besluit. Maar haar vertrek valt in het niet bij de mededeling die Grissom (William L. Petersen) zijn team niet veel later doet. Nieuw gezicht in de negende reeks van de Amerikaanse hitserie wordt Dr. Raymond Langston (Laurence Fishburne). Grissom vraagt hem te helpen bij een gecompliceerde zaak rond een seriemoordenaar en deze samenwerking verloopt zo succesvol dat hem een baan wordt aangeboden bij het CSI-team.

Laurence Fishburne stond al op jonge leeftijd op de planken en maakte als tiener zijn filmdebuut. Na rolletjes in onder meer Apocalypse Now en The Cotton Club brak hij door met de veelgeprezen zwarte cultfilm Boyz n the Hood. Fishburne kreeg een Oscar-nominatie voor zijn aandeel in Whats Love Got To Do With It en schitterde in verschillende televisiefilms, waarvoor hij meerdere malen werd bekroond met een Emmy Award.

Uitzending: RTL 4, vanaf maandag 23 februari, elke maandagavond tussen 20.30 en 21.30 uur.

---

Noot aan de redactie: Voor meer informatie en/of interviews kunt u contact opnemen met Jaap Paulsen, afdeling Communicatie van RTL Nederland, via tel: 035 6718879 of jaap.paulsen@rtl.nl.